Dolar (USD)
34.00
Euro (EUR)
37.85
Gram Altın
2821.99
BIST 100
9577.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Arda Turan''dan Galatasaray itirafı!

Medipol Başakşehirli futbolcu Arda Turan, katıldığı bir televizyon programında soruları cevapladı.
Arda Turan''dan Galatasaray itirafı!
04 Nisan 2019 15:28:00
Medipol Başakşehirli futbolcu Arda Turan, katıldığı bir televizyon programında soruları cevapladı.

Birçok konuda soruları yanıtlayan Arda Turan, "Neden Galatasaray değil de Başakşehir'e transfer oldunuz?" sorusuna şu şekilde cevap verdi;

Galatasaray beni hiçbir zaman istemedi. Komik teklif neden demiştim biliyor musunuz? Şimdiki yönetimi ayrı tutuyorum. Kimse beni istemedi. Galatasaray Başkanı Arda ekonomiyi tercih etti dedi. Nasıl ekonomiyi tercih edeyim? Galatasaray Başkanı veya başka insanlara cevap vermem doğru olmaz. Hayatım boyunca Galatasaray'a hiç yanlış yapmadım. Para kazandırarak gittim. Ayhan hoca orada. Onlara da sorsunlar. Galatasaray beni istemedi. Utanıyorum bunu söylerken. Galatasaray benim camiam başkana veya başka insanlara benim cevap vermem doğru olmaz ama ben Galatasaray'a hayatım boyunca hiç yanlış yapmadım. 13-14 milyon Euro kazandırarak gittim, dünyanın her yerinde ‘Galatasaraylıyım' diye söyledim.

Milli takımın kaybettiği maçta neden oyundan alınırken güldünüz?

İzlanda maçında Avrupa Şampiyonası'na gittiğimizde insanlar ne kadar ağladığımı insanlar hatırlıyor mu? Evet, orada güldüm. İzlanda maçı Dünya Kupası'na gitme maçımızdı. Hayatımda en çok üzüldüğüm 5 maçtan biriydi. Dünya Kupası şansımız var. Lucescu sürekli toplantı yapıyor ve İzlanda sürekli uzun top atıyor, onlar daha fizikli ve kafa topuna çıkmayın. Düşen topu alın. Yediğimiz gole bakın. Arkadaşlarımı eleştirmiyorum ama konuştuğumuz, çalıştığımız şekilde gol yedik. Ben hala o maçın üzüntüsünü yaşıyorum. İnsanların duygularını belirtme şekillerine bari karışmayın. O zaman galibiyetten sonra ağlarken 'Aa kazandık ağlıyor mu!" diyecekler.

Milli takımdaki prim krizinin aslı nedir?

Bu prim krizinden herkes ayrıldı. Bir tek Arda kaldı. Kötü çocuk Arda kaldı. Haksızlığın karşısında durdu. Mücaelesini etti. Suni kriz oluşturuldu.

Milli takımı bırakma sebebiniz Bilal Meşe'yi darp etmeniz mi yoksa Fatih Terim miydi?

Bilal (Meşe) ağabeye bunu yaptığım için çok üzgünüm. O'na, "Sen buradasın, herkes burada, ben kimden para istemişim' diye sordum, cevap vermedi. Sonra aramız bozuldu. Milli takımı bırakma sürecinde de, hoca, arkadaşlarım ve personeller bırakmamı istemedi.

"Fatih Terim'le babasının ölümünde yanında olamayacak kadar aranız kötü mü?"

"Görünen baş sağlığı nedir? Ben görünen başsağlığı dilemiyorum, dilemeyeceğim de. Talat amcanın vefatını duyar duymaz Fatih Terim'i aradım. Aramaz mıyım?"

Türkiye'nin hem milli gururu hem de milli nefreti olmayı nasıl becerdiniz?

Milli nefret nedir ya? Terörist miyim ben? Avrupa Şampiyonası'nda 20 bin İspanyol Arda Turan diye bağırırken, 20 bin Türk taraftarın 10 bini beni ıslıklıyordu. Sonrasında yaşanan süreçte sadece 1-2 maç vardı. 100 kere milli olmuş bir insan neden ıslıklarsınız?