Dolar (USD)
34.29
Euro (EUR)
37.19
Gram Altın
2982.17
BIST 100
9042.92
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Araç sahipleri dikkat! Motorine zam geliyor

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına zam gelecek.
Araç sahipleri dikkat! Motorine zam geliyor
12 Haziran 2024 09:37:01
Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına zam gelecek.

Haber: Marina Mussa

Brent petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar, vatandaşları benzin ve motorin fiyatlarını yakından takip etmeye yönlendiriyor.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi araç sahiplerini üzecek bir haber geldi: Gece yarısından itibaren motorinin litre fiyatına 1 lira 34 kuruşluk bir zam yapılacak. Ancak benzin fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmayacak.

Bu zamla birlikte, İstanbul'da motorin litre fiyatı yaklaşık olarak 40,62 TL'ye, Ankara'da 41,60 TL'ye, İzmir'de ise 41,99 TL'ye yükselecek. Benzinin litre fiyatı ise İstanbul'da ortalama olarak TL, Ankara'da 41,21 TL, İzmir'de ise 41,47 TL seviyelerinde bulunuyor.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Akaryakıt fiyatlarının nasıl hesaplandığına gelince; Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları, Gümrüksüz Rafineri Fiyatı'na ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri Satış Fiyatı'nı oluşturur. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takibiyle belirlenir. Bu verilerle belirli bir fiyat değişim farkı hesaplanarak gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı bulunur.

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme