Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.93
Gram Altın
2323.47
BIST 100
9113.05
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ARAÇ ÖN CAMINDAKİ YANSIMA NASIL ÖNLENİR?

​Özellikle yaz aylarında en çok araştırılan konulardan biri araç ön camındaki yansıma nasıl önlenir? sorusudur.
ARAÇ ÖN CAMINDAKİ YANSIMA NASIL ÖNLENİR?
24 May 2023 13:52:18
​Özellikle yaz aylarında en çok araştırılan konulardan biri araç ön camındaki yansıma nasıl önlenir? sorusudur.

Özellikle yaz aylarında en çok araştırılan konulardan biri araç ön camındaki yansıma nasıl önlenir? sorusudur.

Yaz aylarında güneş ışığının direk ön cama gelmesi ile sürücülerin önünü görmesi zorlaşır. Bu durum sürüş performansını olumsuz yönde etkilediği gibi tehlikeli sonuçların ortaya çıkmasına da sebebiyet verir. Araç kullanmanın en güzel zamanlarından biri güneşli günlerdir. Ancak güneş ışınları direkt önünüze düşüp camda yansıma yaptığında bu durum artık keyif vermekten ziyade can sıkıcı olmaya başlar. Güneş ışınlarına bağlı olarak ön camda meydana gelen parlamalar görüş mesafesini azaltır hatta bir süre sonra yolun görünmez bir hale gelmesi ile dahi sonuçlanabilir. Ancak güneş ışığının oluşturduğu parlamalardan birkaç yöntemle kurtulmak mümkün.

yansıma_8d8f2ea7c5b2b1544b19d92561d2504e.jpg

ÖN CAMDA OLUŞAN PARLAMA NASIL AZALTILIR?

Ön camda oluşan parlama nasıl azaltılır? sorusunun birden fazla yanıtı ve çözümü vardır. Sürücülerin yaz aylarından en çok dert yandığı konulardan biri yansıma mevzusudur. Ön konsolun cama yansıması, güneş ışığının direkt ön cama gelerek görüş açısını engellemesi, torpidonun cama yansıması gibi sorunlar çoğunlukla güneşli zamanlarda karşılaşılan bir takım sorunlardadır. Ancak bu durumlardan kurtulmanın bazı basit ve pratik yöntemleri vardır. Sürücünün ön camda meydana gelen parlamayı en aza indirmesinin ilk adımı ön camını daima temiz tutmasıdır. Ön cam üzerinde biriken toz, kir, temizleme esnasında biriken sabun kalıntıları, kurumu su lekeleri ve diğer kalıntılar güneş ışığını direkt aldığında yansıma yapabilir. Bu durumda araç ön camının düzenli aralıklarla temizlenmesi önerilir. Böylece bu nedenlere bağlı olarak oluşan yansıma sorunu ortadan kalkar. Ön camda meydana gelen çizik, çatlak, kırık ya da benzeri hasarlar güneş ışığının kırılarak yansıma yapmasına neden olabilir. Camın yapısal bütünlüğü zerinde derin bir etkiye sahip olan çatlak ve benzeri hasarlar parlamalar meydana getirebilir. Parlamaları azaltmanın en basit yollarından biri de güneş siperliğidir. Araç içinde bulunan ve hareket ettirilmesi oldukça kolay olan güneşlik kapağı yansımanın olduğu anda hızlı bir şekilde indirerek yansımayı önleyin. Ancak tüm bunların yanı sıra yazın güneş ışığının gözlerinize direkt gelmesini önlemek için aracınızda bir güneş gözlüğü bulundurmayı ihmal etmeyin. Silecek sıvısına dikkat etmek de parlamanın önlenmesi açısından önemlidir. Parlamanın oluştuğu sırada silecek sıvısını püskürterek var olan toz ve kirden kurtularak parlama önlenebilir.

araç cam_e8002ce5aa37406fbf98eab10f9ffc59.jpg

CAM FİLMİ İLE YANSIMALARDAN KURTULMAK MÜMKÜN MÜ?

Cam filmi ile yansımalardan kurtulmak mümkün mü? sorusunu merak edenler için yanıt çok basit. bu yöntemler hem yansımalardan kurtulmak mümkün hem de aracın güneşe parke dilmesi durumunda araç içi korumak. Ancak cam filmi yalnızca yan camlara uygulanabilen bir yöntemdir. Görüş mesafesini engelleyeceği için araç ön camına cam filmi yaptırılamaz. Yan camlara uygulanan cam filmi sürüşe etki eden rahatsız edici yansımaları azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca uzun süre güneş ışığına maruz kalan araç, cam filmi ile zararlı ışınlardan korunmuş olur. Ancak cam filminin takılmadan önce hangi kalınlıkta takılması gerektiği araştırılmalıdır. Görüş mesafesini etkileyecek düzeyde olan cam filmlerinin kullanımı yasak olabilir.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan