Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Araç 10 bin bakımı nedir, neler yaptırılır, ne kadar tutar? Hyundai araç bakım maliyeti

Bayrama sayılı günler kala uzun yola çıkacaklar şimdiden araç bakımlarını yaptırma başladı. Araçlarını muayene edecekler için 10 bin bakımı nedir, araç muayenede neler yaptırılır, ne kadar tutar gibi tüm merak edilenler yazımızda.
Araç 10 bin bakımı nedir, neler yaptırılır, ne kadar tutar? Hyundai araç bakım maliyeti
19 Nisan 2023 15:48:42
Bayrama sayılı günler kala uzun yola çıkacaklar şimdiden araç bakımlarını yaptırma başladı. Araçlarını muayene edecekler için 10 bin bakımı nedir, araç muayenede neler yaptırılır, ne kadar tutar gibi tüm merak edilenler yazımızda.

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kaldı, Bayram tatilini fırsat bilen çoğu insan eş dost akraba ziyareti için şimdiden yol hazırlıklara başladı. Özellikle kendi araçları ile seyahat edecek kişilerin yola çıkmadan, araçlarını kontrol etmesi hem güvenli bir seyahat için önemli hem de başkalarının da hayatını riske atmamak için önemlidir. Bu noktada araçların periyodik bakımıyla ilgili sürücülerin izlemesi gereken tüm adımlar ve bilinmesi gereken tüm detayları sizler için derledik. Dilerseniz haberi okumaya başlayabilirsiniz.

Araç 10 bin bakımı

Pek çok kişinin aşina olduğu fakat detaylı bilgiye sahip olmadığı"10 bin bakımı", bir aracın 10.000 kilometre yol aldıktan sonra yapılması gereken periyodik bakımdır. Bu bakım genellikle yağ ve yağ filtresi değişimi, hava filtresinin kontrolü ve gerektiği takdirde değişimi, lastik basıncının ayarlanması, frenlerin kontrolü ve temizlenmesi gibi işlemlerini içermektedir. Araç sahipleri araçlarını muayene ettirirken, aracın marka ve modeline göre, nasıl bir bakım yapılması gerektiğine dikkat etmelidir. 10 bin bakımı yaptırırken araçların farklı ek bakım işlemleri de gerekebilir. Bu nedenle, aracın kullanım kılavuzunda belirtilen bakım programına göre hareket etmek önemlidir. Özellikle Aracınızı iyi tanıyan işini bilen bir ustaya götürmek araç bakımında en önemli püf noktadır.

Araç 10 bin bakımı neler yaptırılır?

  • Aracın 10 bin bakımında genellikle aşağıdaki işlemler yapılması önemle tavsiye edilmektedir:
  • Yağ ve yağ filtresinin değiştirilmesi Hava filtresinin kontrolü ve gerektiği takdirde değiştirilmesi
  • Lastik basınçlarının kontrol edilip ayarlanması
  • Frenlerin kontrol edilmesi, temizlenmesi ve gerektiği takdirde değiştirilmesi
  • Sileceklerin kontrol edilmesi ve gerektiği takdirde değiştirilmesi
  • Akü kutup başlarının temizlenmesi ve gerektiği takdirde bakımı Soğutma sıvısının kontrol edilmesi
  • Ön cam ve farların temizlenmesi ve kontrolü

Bu sayılanlar genel olarak motorlu araçlar için temel düzeyde yapılması gereken işlemlerdir. Bu işlemler dışında bazı araç modelleri ve markaları için 10 bin bakımı neler yaptırılır sorularının cevabı için özellikle araçların kullanım kılavuzlarına göz atmak, üreticilerin önerilerine uygun şekilde bakım yaptırmak ve işini bilen bir usta ile konuşmak faydalı olacaktır.

araç 10 bin bakım_d8461bdabd1e1fe16bd71f4037ae91a6.jpg

10 bin bakımı ne kadar tutar?

10 bin bakımının tutarı, aracın markası, modeli, yaşı, bakımın yapılacağı yer ve kullanılacak malzemelere göre değişebilir. Ancak, genellikle piyasa ortalamasına göre bir fiyat aralığı vermemiz gerekirse, 10 bin bakımı için yaklaşık 200 ila 3 bin TL arasında bir ücret ödenmesi gerekebilir. Bu fiyatlar, yalnızca periyodik bakım işlemlerini içerir ve ek bir tamirat gerektiğinde ekstra ücret ödenmesi gerekebilir.

10 bin bakımı kaç saat sürer?

Genel olarak aracın 10 bin bakımı kaç saat sürer sorusunun cevabı kesin olarak verilemez. Ancak normal şartlarda ortalama bir Araç muayenesi 1 ila 4 saat arası sürmektedir. Bu süreler araçların marka ve modellerine göre değişebilmektedir. Eğer araçta ek bir tamirat gerektiren bir sorun tespit edilirse, bu süre daha da uzayabilir. Bununla birlikte, aracın 10 bin bakımının ne kadar sürdüğü konusunda net bir süre vermek oldukça zordur. Bakım işlemlerinin ne kadar süreceği, aracın durumu, yapılacak işlemlerin çeşidi ve aracın servise ne zaman bırakıldığı gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir. En önemlisi de aracınızı teslim ettiğiniz ustanın mahirliğine kamıştır.

hundai bakım maliyeti_16dd6666eaa0d784c806a9a81bc8f49e.jpg

Hyundai araç bakım maliyeti

Hyundai araca sahip olanlar için araçların bakım fiyatları birçok unsura bağlı olarak değişmektedir. 10 bin bakım için ortalama fiyatlar şu şekildedir:

  • Hyundai i10: 300-500 TL arası
  • Hyundai i20: 350-600 TL arası
  • Hyundai Accent: 350-700 TL arası
  • Hyundai Elantra: 400-800 TL arası
  • Hyundai i30: 450-900 TL arası
  • Hyundai Tucson: 500-1000 TL arası
  • Hyundai Santa Fe: 600-1200 TL arası