Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​ARABADAKİ SÜRTME İZLERİ NASIL GİDERİLİR?

​Arabadaki sürtme izleri nasıl giderilir? sorusu hemen her araç sahibinin merak ettiği bir konu olarak öne çıkar. Daha az maliyetle çiziklerden kurtulmak isteyen tüm sürücüler için bu yöntem faydalı olabilir.
​ARABADAKİ SÜRTME İZLERİ NASIL GİDERİLİR?
23 May 2023 21:17:48
​Arabadaki sürtme izleri nasıl giderilir? sorusu hemen her araç sahibinin merak ettiği bir konu olarak öne çıkar. Daha az maliyetle çiziklerden kurtulmak isteyen tüm sürücüler için bu yöntem faydalı olabilir.

Arabadaki sürtme izleri nasıl giderilir? sorusu hemen her araç sahibinin merak ettiği bir konu olarak öne çıkar. Daha az maliyetle çiziklerden kurtulmak isteyen tüm sürücüler için bu yöntem faydalı olabilir.

Araç kullanıcılarının görmekten hoşlanmadığı şeylerin başında araç üzerinde meydana gelen çizik ya da lekeler gelir. Bazı çizikler kaçınılmaz olsa da kimse aracının boyasında aşınmalar görmekten hoşlanmaz. Özellikle araç yüzeyini temiz ve pürüzsüz görmek isteyenler bu hususta daha titiz davranır. Ancak araba boyası, yapısı gereği çiziklere ya da sürtmelere maruz kaldığında kalkmaya müsaittir. Dolayısıyla bu tarz bir durum meydana geldiğinde araç yüzeyinde aşınmalar ve istenmeyen çizikler meydana gelebilir. Bu durumla karşılan araç sahipleri genel olarak arama motorları üzerinden durumu iyileştirebilmek adına araştırmalar yapar. Araba yüzeyinde oluşan çizikler, araç üzerinde hoş olmayan bir görüntü meydana getirmenin yanında maliyetli de olabilir. Peki aracı tamirhaneye götürmeden çiziklerden kurtulmanın mümkün olduğunu biliyor muydunuz? O halde okumaya devam edin.

araba boyası_e6a719739fb05fe4a8597945221815a4.jpg

ARABADA OLUŞAN SÜRTME İZLERİNDEN DİŞ MACUNU İLE KURTULUN

Herhangi bir nedene bağlı olarak arabada oluşan sürtme izlerinden diş macunu ile kurtulun. Araç yüzeyinde meydana gelen sürtme izlerinin giderilmesinde dikkate alınması gereken ilk şey oluşan çiziğin derinliğidir. Derin bir çizik için diş macunu yetersiz gelebileceği gibi bu aşamada araca kendinizin müdahale etmesi çiziğin derinliğini artırmaya sebep olabilir Bu yüzden yapacağınız işlemde ilk olarak incelemeniz gereken şey boyanın ne ölçüde hasar aldığı olmalıdır. Zira daha derin çizikler için zımparalama işlemi de gerekli olabilir. Yüzeysel olarak oluşan çizikler için diş macunu ile birlikte mikrofiber bezleri hazırlamak yeterli olacaktır. Gerekli olan malzemeler hazırlandıktan sonra araç üzerindeki sürtme lekelerini giderme işlemine geçiş yapılabilir. Bunun için ilk olarak aracın temizlenmesi gerekir. Aracınızı temiz bir şekilde yıkadıktan sonra araç üzerinde bulunan kir ve tozları arındırdığınızdan emin olun. Araç yüzeyinden kir ve toz giderilme işleminin dikkatli bir şekilde yapılması da oldukça önemli bir husustur. Aksi halde yüzeyde bulunan kir ve tozlar aracın daha fazla çizilmesine de sebebiyet verebilir. Yüzeydeki tozlar giderildikten sonra aracı kuru ve temiz olan bir bezle silin. Silme işleminin ardından hazırlamış olduğunuz mikrofiber bez ya da havluları bir miktar ıslatın. Islatılan ya da nemli hale getirilen mikrofiber beze bir miktar diş macunu dökün ve çiziğin meydana geldiği bölgeye macunu havlu yardımıyla uygulayın. Çiziğin bir ucundan başlayarak diğer ucuna kadar silme işlemine devam edin. Bu işlemi yaklaşık 10 saniye kadar sürdürün. 10 saniye gibi bir sürenin yetersiz gelmesi durumunda oluşan leke giderilene kadar işlemi devam ettirin. Ancak işlem bittiğinde dahi çizikler olduğu gibi duruyorsa direkt diş macununu çiziğin üzerine uygulayarak silmeyi deneyin. Bu yöntem araç tamponunda bulunan plastik malzemede dahi etkisini gösterecektir. Diş macunu uygulamasından sonra araç yüzeyinde kalan diş macununu nemli bir havlu yardımıyla gidermeye özen gösterin.

araba boya lekesi_4fc2ccbcaf6cbcfbb09799b97a264b82.jpg

DİŞ MACUNU ÇİZİKLER İÇİN KULLANILABİLİR Mİ?

Araç sahiplerinin merak ettiği konulardan biri de diş macunu çizikler için kullanılabilir mi? sorusudur. Diş macununun içerisinde bulunan bileşenler sayesinde birçok alanda temizlik yapmak mümkün. Diş macunu içerisinde bulunan kalsiyum ve diğer kimyasal bileşenler uygulanan alanlarda aşınma meydana gelmeden temizlik yapılmasını sağlar. Böylece diş macunu uygulanan bölgelerde herhangi bir aşınma oluşmaz. Parlatma ve temizleme özelliği sunan diş macunu uygulandığı yüzeyde herhangi bir kalıntının oluşmasına mahal vermeden temizlik olanağı sunar. Böylece hem uygulandığı alanı temizler hem de yüzeyden kolaylıkla giderilebilir. Araçta sürtmeye bağlı olarak meydana gelene çiziklerin giderilmesinde de oldukça etkili bir ürün olan diş macunu, zararlı kimyasallara gerek kalmadan çiziklerin yok edilmesinde kullanılabilir.