ARABA TEMİZLEME JELİ NASIL YAPILIR?
Araç içini temizlemede etkili bir ürün olan araba temizleme jeli nasıl yapılır sorusu merak ediliyor.
Araba temizliği son derece önemli bir konu. Aracın dış görüntüsü kadar iç mekan görüntüsü de önem arz eder. Araç içinin ferah ve iç açıcı görünmesindeki en etkili yöntem onu sürekli temiz tutmaktan geçer. Daima temiz görünen bir araç hem sürücüye hem de yolculara daha keyifli bir yolculuk sunar. Tozdan ve kirden arınmış bir aracı kullanmak herkes için keyif vericidir. Bu yüzden aracın içinde biriken kirlere izin vermemek bu durumu daha etkili hale getirir. Araba temizlik hamuru olarak da bilinen araç temizleme jeli bu noktada pratik bir kullanım sunar. Ev yapımı temizleme jeli herkes tarafından kolay bir şekilde yapılabilir. Bunun için gerekli olan tek şey kullanılacak malzemeleri doğru şekilde harmanlamaktır. Elde edilen jel ile araç içinde ulaşılması zor olan küçük bölgeler zahmetsiz bir şekilde temizlenmiş olur. Jelimsi yapısı bulunana araba hamuru kullanım açısından da keyifli bir üründür. Hazırlanan temizleme jeli aracın iç mekanları dışında bilgisayar klavyeleri veya temizlemesi güç olan dar alanlarda da kullanılabilir. Peki evde temizleme jeli yapmanın yolları nelerdir? Araç temizleme jeli nasıl yapılır? İşte merak edilen her şey...
TEMİZLİK HAMURU NASIL YAPILIR?
Temizlik hamuru nasıl yapılır sorusunun birden fazla yanıtı vardır. Temizleme jelinin yapımı başta zor gibi görünse de aslında oldukça kolaydır. Bunun için yapılması gerekenlerin başında kullanılacak malzemeleri hazırlamaktır. Hazırlanan malzemeler karıştırıldıktan sonra yoğurtma işlemine geçilir. Hamur istenen kıvamı alıncaya dek yoğurma işlemi yapıldıktan sonra belirli bir süre bekletilir ve sonrasında temizlik hamuru artık kullanım için hazırdır. Temizlik hamuru hazırlama işlemi için farklı yöntemler bulunur. Bunlardan birincisi boraks kullanılarak hazırlanan temizlik jelidir. Boraks kullanmak istemeyenler için ikinci bir yöntem kabartma tozu, temizlik sıvısı ya da evde kullanılan herhangi bir temizleme ürünü ile yapılan jeldir. Her iki yöntemde de kullanılan ortak ürün tutkaldır. Ancak evde temizlik hamuru yaparken tutkal kullanmak istemeyenler için farklı bir yöntem daha mevcuttur. Tutkalsız bir şekilde de temizlik jeli yapılabilir. Temizlik hamuru elde edildikten sonra aracın havalandırma bölümünün bile temizlenmesi artık çok zevkli bir hale dönüşür.
EVDE TEMİZLİK HAMURU HAZIRLAMA YÖNTEMLERİ
Evde temizlik hamuru hazırlama yöntemleri farklılık gösterir. Bunlar aşağıdaki gibi sıralanabilir.
Boraks kullanarak temizleme jeli hazırlamak,
Gerekli malzemeler;
- 4 gram tutkal, (beyaz ya da şeffaf olabilir)
- ¼ su bardağı Boraks
- Ölçü için kullanılacak su bardağı,
- Gıda boyası (Kişinin renk isteğine göre)
- Ürünleri karıştırmak için bir kase ya da kap,
- Eldiven
İlk olarak bir kaseye 4 gram tutkal, yarın su bardağı su ve 5 damla kadar gıda boyası eklenir ve karıştırılır. Tüm malzemeler iyice karıştıktan sonra hazırlanan karışım kenara alınır. Daha sonra ayrı kapta ¼ oranında boraks ile bir su bardağı su karıştırılarak pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırma işlemi devam eder. Ardından elde edilen diğer karışımla borakslı karışım birleştirilir ve iyice harmanlanır. Birleşen karışımın homojen hale getirilmesi önemlidir. Yapışkan şeklinde bir hamur elde edene kadar karışımın yoğurulması gerekir. Karışımın sıvı olması halinde boraks eklenerek yoğurma işlemine devam edilir. Hamur yapışkan hale geldikten sonra artık kullanım için hazırdır.
Boraks kullanmadan temizlik hamuru yapmak;
Gerekli malzemeler;
- Temizlik sıvısı,
- 8 gram tutkal,
Temizlik sıvısı ile 8 gram tutkal iyice karıştırılır. Karışım yapışkan bir kıvam alana dek karıştırma işlemine devam edilir. Karışım yeterli kadar yapışkan hale gelmediğinde içerisine temizlik sıvısı ekleyerek yoğurma işlemine devam edin. Temizlik jeli istenen yapışkanlığa ulaştığında artık kullanım için hazırdır.
Tutkal kullanmadan temizleme jeli hazırlamak;
Gerekli malzemeler;
- 40 gram diş macunu,
- 1 çay kaşığı sofra tuzu,
İki malzeme bir kap içerisine alınarak iyice karıştırılır. Karışım yapışkan bir kıvam alana kadar bu işleme devam edilir. Karışımın yeterli yapışkanlığa ulaşması için ara ara sofra tuzu eklemeye devam edilir. İstenen kıvam elde edildikten sonra temizlik hamurunun daha iyi hale gelmesi için üzeri örtülerek 48 saat bekletilir. 48 saat tamamlandığında karışım artık kullanım için hazırdır.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.