Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ARABA CAMINDAKİ SU LEKELERİ NASIL ÇIKARILIR?

Araç kullanıcılarının bir çoğu araba camındaki su lekeleri nasıl çıkarılır sorusunu merak ediyor.
ARABA CAMINDAKİ SU LEKELERİ NASIL ÇIKARILIR?
14 Nisan 2023 09:35:45
Araç kullanıcılarının bir çoğu araba camındaki su lekeleri nasıl çıkarılır sorusunu merak ediyor.

Araç kullanıcılarının bir çoğu araba camındaki su lekeleri nasıl çıkarılır? sorusunu merak ediyor.

Araç bakımı her anlamda önemli görülen bir konudur. Aracın hem iç hem de dış yüzeyinde yapılan temizlik ve bakım araç performansı üzerinde bir etkiye sahiptir. Araç için oldukça önemli parçalardan biri olan camların temizliği de bu noktada önem arz eden alanlara öncülük eder. Camları kirli olan bir araç sürücünün görüş mesafesine direkt etki eder. Bu açıdan bakıldığında aslında araç camı temizliği aracın bakımı için lastik ve jant temizliği kadar önemlidir. Araç camında çeşitli nedenlere bağlı olarak su lekeleri meydana gelebilir. Aracın yıkanmasından sonra iyice kurulanmaması, yağmur sonrası oluşan su lekeleri ve sileceklerin yeterli oranda kurutma sağlamaması gibi birçok nedenden ötürü araç camında su lekesi görülebilir. Bu su lekeleri genel olarak hem sürücünün hem de araç içinde bulunan yolcuların göreceği manzaraya olumsuz etki eder. Peki araç camındaki su lekeleri nasıl giderilir? İşte yanıtı...

araba camı_44498ff537457c6b0acfe51baf552d59.jpg

ARABA CAMINDAKİ KURUMUŞ SU LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Araç sahiplerinin sıklıkla karşılaştığı ve yanıt aradığı sorulardan biri de araba camındaki kurumuş su lekesi nasıl çıkar? sorusudur. Aslında bunun için birden fazla seçenek bulunur. Araç camınsa oluşan ve kuruyan su lekeleri farklı yöntemlerle araç camı üzerinden giderilebilir. Ancak cam temizliği yaparken de dikkate alınması gereken bazı hususlar vardır. Araç camları temizlik sırasında dikkatli bir şekilde kapatılmazsa kullanılan temizlik ürünleri veya su aracın içerisine sızabilir. Bu durumun yaşanmaması için izlenecek ilk adım araç camlarının tam olarak kapandığından emin olmaktır. Araba camında oluşan kur lekelerini çıkarmak için kullanılabilecek yöntemlerden biri hazır olarak satılan su lekesi giderici çözeltiler kullanmaktır. Bunun için de genel olarak cam cilası bileşenine sahip olan ürünlerin kullanılması önerilir. Bu ürünü kullanırken kurulama işleminin mikro fiber bez yardımıyla yapmak araba camlarının zarar görmesine de engel olur. Kullanılabilecek 2. yöntem sirke karışımlı sudur. Sirke ve ılık su hazırlandıktan sonra bir sprey şişesine alınır. Lekelerin yoğunluğu dikkate alınarak püskürtülen alanda 5 ya da 10 dakika kadar bekletilir. Ardından yumuşak bir bez yardımıyla ovulur ve durulanır. Durulama işlemi sonrasında kurutma işlemi unutulmamalıdır. Yine limon da iyi bir su lekesi gidericisidir. İçerisinde bulunan asit oranı cam üzerinde meydana gelen sert su lekelerini gidermeye yardımcı olur. Su lekesi üzerine limonu gezdirip yine yumuşak bir bez yardımıyla ovalama yapılır. Limon lekeli bölgeye püskürtüldükten sonra 3 ya da 5 dakika kadar beklenmelidir. Bu şekilde daha etkili olacaktır. durulama ve kurutma işlemini ihmal etmeyin.

su lekesi_ad6bc7456adfd343add325495e6dd961.jpg

ARABA CAMINDAKİ SU LEKELERİ NEDEN OLUŞUR?

Araba camında su lekeleri neden oluşur? sorusunun birden fazla yanıtı bulunur. Yoğuşmanın meydana gelmesi ya da kirin cam üzerinde birikmesi, toz oranının çok yüksek olduğu alanlarda aracın kullanılması gibi farklı nedenlerden su kalıntıları oluşabilir. Dolayısıyla araç üzerinde meydana gelen toz ve kirlerin üzerine nem ya da çiğ oluşumundan kaynaklı olarak su damlacıkları meydana gelir. Sıvının direkt toz üzerine oturması ve sonra kuruması cam üzerinde su lekeleri meydana getirir. Oluşan su lekeleri araç camının yapısına göre de değişir. Sert su lekelerinin oluşumunu önlemek için araç camlarının sık aralıklarla yıkanması faydalı olur.