Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Apple fotoğraf paylaşım hizmetini sonlandırıyor

Kullanıcıların ücretsiz olarak kullandığı fotoğraf yayınım hizmetini kapatacağını duyuran Apple, müşterilerine görüntülerini aygıtlar arasında eşzamanlamak için iCloud Fotoğraflar'ı kullanmalarını öneriyor.
Apple fotoğraf paylaşım hizmetini sonlandırıyor
29 May 2023 11:34:22
Kullanıcıların ücretsiz olarak kullandığı fotoğraf yayınım hizmetini kapatacağını duyuran Apple, müşterilerine görüntülerini aygıtlar arasında eşzamanlamak için iCloud Fotoğraflar'ı kullanmalarını öneriyor.

Şirketin Cuma günü yaptığı açıklamaya göre Apple, My Photo Stream hizmetini 26 Temmuz 2023 tarihinde kapatmayı planlıyor. Ücretsiz hizmet, iCloud'un 2011'de piyasaya sürülmesinden bu yana kullanılabiliyor. Kullanıcılar fotoğraf paylaşmayı kullanarak Apple aygıtlarından 1.000 sınırına kadar olan son 30 günlük görüntü ve videoları iCloud'a yükleyebiliyor.

Fotoğraf Yayınım hizmeti, iPhone, iPad veya iPod touch'ınızla çektiğiniz ya da Mac veya PC'nizden yüklediğiniz en son fotoğraflara erişebilme imkanı sunuyor.

Kapanana kadar fotoğraflar iCloud'da kalacak

Fotoğraf yayınım özelliği iCloud Fotoğraflar'dan önce sunulmuştu ve Apple kullanıcılarına resimlerine ve video kliplerine birden fazla aygıttan erişme olanağı sunuyordu. Özellikle, Fotoğraf Yayınım aracılığıyla iCloud'a yüklenen içerikler, tam çözünürlükte kaydedilmemelerine rağmen iCloud saklama alanı sınırınızdan sayılmıyor.

Apple, Fotoğraf Yayınım'ın 26 Haziran 2023 tarihinde fotoğrafları otomatik olarak şirketin sunucularına yüklemeyi durduracağını söylüyor. Bu noktada, fotoğraflarınız ve videolarınız 26 Temmuz'daki resmi kapanışa kadar 30 gün boyunca iCloud'da kalacak.

Apple İCloud fotoğraflar özelliğini öneriyor

Fotoğraf Yayınım aracılığıyla iCloud'a yüklenen her görüntü ve video Apple aygıtlarınızdan en az birinde orijinal formatında ve çözünürlüğünde saklandığından, kapatma sürecinin bir parçası olarak değerli anılarınızı kaybetmeyeceksiniz. Bununla birlikte, belirli bir görüntüye belirli bir aygıttan erişmek istiyorsanız, Apple 26 Temmuz'dan önce görüntüyü o aygıtın Fotoğraf Arşivi'ne kaydetmenizi öneriyor.

iPhone ve iPad'de Fotoğraflar uygulamasını açıp Fotoğraf Yayınım albümüne giderek, kaydetmek istediğiniz fotoğrafı seçtikten sonra Paylaş düğmesine dokunarak Fotoğraf Yayınım'dan bir görüntüyü Kitaplığınıza kaydedebilirsiniz. Apple destek belgesinin sonunda "iCloud Fotoğrafları, çektiğiniz fotoğraf ve videoları tüm aygıtlarınızda güncel tutmanın ve iCloud'da güvenle saklamanın en iyi yoludur" diyor.

Kaynak: Haber7