AÖF yeni dönem kayıt ücretleri belli oldu
Sınavsız ikinci üniversite kayıtlarının başlamasıyla Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi programlarına kayıt yaptırmak ya da kayıt yenilemek isteyenler yüzde 90’ı aşan zamlı fiyatlarla karşılaştı.
Geçtiğimiz yıl 2022- 2023 öğretim yılında dönemlik ücreti 620 lira olan tüm bölümlerin dönemlik ücreti yüzde 90,25 zamla 1180 liraya çıktı. Aynı şekilde 870 lira dönemlik ücreti olan bölümlerin ücreti ise yüzde 80,45 zamla 1570 liraya çıktığı duyuruldu.
Geçmiş dönemde 1095 lira olan yabancı dil eğitimli programların ücretlerine de zam gelirken, yeni dönemde 2 bin 80 lira olarak güncellendi.
Açıköğretim Sınav Sistemi
Açıköğretim sisteminde sınav sistemi genel olarak aynı olup sınav sayısı üniversitelere göre değişebilmektedir.
Açıköğretim nedir?
Alışılmış geleneksel eğitim tarzından farklı olarak, kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı, derslerin bilgisayar vasıtasıyla tamamen sanal ortamda işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği eğitiminin adıdır.
Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim arasındaki fark: Uzaktan Öğretimde derslerin Canlı Ders olarak yapılmasıdır.
Ne zaman kuruldu?
Anadolu Üniversitesi ya da bilinen adıyla ANAÜ, Türkiye'nin Eskişehir şehrinde yer alan ve ikili modda eğitim veren (yüz yüze ve uzaktan) bir devlet üniversitesidir. Üniversitenin temeli, 1958 yılında kurulan Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, Eskişehir Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ve Eskişehir Eğitim Enstitüsü'ne dayanır. 1982 yılında YÖK Kanunu ile birlikte EİTİA ve EDMMA Anadolu Üniversitesine dönüşmüştür.
Anadolu Üniversitesi ‘nde akademik takvim
Güz dönemi ve bahar dönemi olmak üzere iki dönemde birer arasınav ve birer dönem sonu sınavı yapmakta, yaz okulu açarak tek sınav yapmaktadır.
Atatürk Üniversitesi’nin akademik takvimi
Güz dönemi ve bahar dönemi olmak üzere iki dönemde birer arasınav,birer dönem sonu sınavı ve birer bütünleme sınavı yapmakta, yaz okulu açarak tek sınav yapmaktadır. Ayrıca mezun olabilecek olan fakat en fazla üç dersi kalan öğrenciler için üç ders sınavı yapmaktadır.
İstanbul Üniversitesi’nde eğitim
Güz dönemi ve bahar dönemi olmak üzere iki dönemde birer arasınav,birer dönem sonu sınavı ve birer bütünleme sınavı yapmakta, yaz okulu açarak tek sınav yapmaktadır. Ayrıca mezun olabilecek olan fakat en fazla üç dersi kalan öğrenciler için üç ders sınavı yapmaktadır.
Açıköğretim sınavlarında arasınavın %30'u ile dönem sonu sınavının %70'i alınır ve geçme notu oluşturulur. Geçme notu 35 olup 35'in üzerine not alanlar çan eğrisine girmektedir.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.