Dolar (USD)
34.42
Euro (EUR)
36.27
Gram Altın
2834.30
BIST 100
9389.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

AÖF puan hesaplama nasıl yapılır? (aöf puan hesaplama)

AÖF puan hesaplama nasıl yapılır sorusu ve AÖF ders geçme notu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. AÖF puan hesaplama nasıl yapılır? sorusunun yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte AÖF puan hesaplama nasıl yapılır cevabı...
AÖF puan hesaplama nasıl yapılır? (aöf puan hesaplama)
28 May 2018 17:07:00
AÖF puan hesaplama nasıl yapılır sorusu ve AÖF ders geçme notu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. AÖF puan hesaplama nasıl yapılır? sorusunun yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte AÖF puan hesaplama nasıl yapılır cevabı...

AÖF puan hesaplama nasıl yapılır sorusu ve AÖF ders geçme notu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. AÖF bahar dönemi vize sınavları 26 Mayıs ve 27 Mayıs'ta gerçekleştirildi. Sınava giren adaylar heyecanla sonuçları beklemeye başlıyorlar. Sonuçlardan önce de puanlarını hesaplayarak derslerden başarılı olup olmayacaklarını anlamaya çalışıyorlar. Kaç net kaç puan yapar? Yeni sistemde, öğrencilerin bir dersten başarılı sayılabilmesi için 100 üzerinden değerlendirmeye alınan kağıtlarda 35,00 ya da üzerinde başarı puanı alması gerekmektedir.

İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan derslerle ödev ve laboratuvar uygulamaları olan dersler ise bu kapsamın dışında tutulmuştur. Çan eğrisi sistemi nedeniyle öğrencilerin aldığı ham puanların haricinde standart sapma etkisi ile fakültesi sisteminden ekstra artı ya da eksi puanlar gelmektedir. Adayların bir dersten başarılı olmaları için bu kriterlere sahip olmaları gerekir. Detaylara haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz. 2001 yılından bu yana AÖF sınav soru ve cevaplarını e-Kitap formatında öğrencilere paylaşıyor. Bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi AÖF soru ve cevapları Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınav Yayınlama Sistemi üzerinden öğrencilerle paylaşıldı. Öğrenciler T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak sisteme girip hem bu yıl ki, hem de geçmiş yıllardaki sorulara erişebiliyorlar.

AÖF NOT SİSTEMİ

Anadolu Üniversitesi merkezu00ee açık öğretim ve uzaktan öğretim sistemine göre eğitim-öğretim yapan Açık öğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerindeki dönemlik-kredili sisteme dayalı olarak yürütülen program ve bölümlerin ölçme ve değerlendirmesinde kullanılan "Bağıl Değerlendirme Sistemi" kaldırılarak yerine "Öğrenci Değerlendirme Sistemi" getirilmiştir.

SINAV GEÇME NOTLARI

84 u2013 100 AA 4,00 Geçti

77 u2013 83 AB 3,70 Geçti

71 u2013 76 BA 3,30 Geçti

66 u2013 70 BB 3,00 Geçti

61 u2013 65 BC 2,70 Geçti

56 u2013 60 CB 2,30 Geçti

50 u2013 55 CC 2,00 Geçti

46 u2013 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti

40 u2013 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti

33 u2013 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti

0 u2013 32 FF 0,00 Kaldı

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ NOT SİSTEMİ

Yeni sistemde, öğrencilerimizin bir dersten başarılı sayılabilmesi için 100 üzerinden değerlendirmeye alınan kağıtlarda 35,00ya da üzerinde başarı puanı alması gerekmektedir.

İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan derslerle ödev ve laboratuvar uygulamaları olan dersler ise bu kapsamın dışında tutulmuştur.

AÖF SINIF GEÇME SİSTEMİ NASIL İŞLEMEKTEDİR?

Fakülte tarafından öğrencilere bir yarı yılda 30 krediyi geçmeyecek şekilde ders ataması yapılır. Öğrenciler fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 krediyi geçmeyecek şekilde üst yarı yıldan ders seçebilir. Lisansta birinci yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 5. ve 7. yarı yıllardan, İkinci yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 6. ve 8. yarı yıllardan ders alamaz. Üçüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 7. yarı yıldan, Dördüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler ise 8. yarı yıldan ders alamaz. Güz dönemi veya akademik yılsonunda 2,00 ortalamasını sağlayamayan öğrenciye akademik yetersizlik uyarısı yapılır.

Genel Not Ortalaması: Genel not ortalaması bütün dönemlerde aldığımız derslerin toplam not değerleri ile toplam kredilerine bölünmesi ile bulunur.

Ders Geçme: Dersi geçmek için o dersin harf notuna bakılır. Eğer CC ve üzeri ise o dersi koşulsuz şartsız geçmişsiniz demektir.

Dersten Kalma: Dersten kalmak için o dersin harf notuna bakılır. Eğer FF ise o dersten direk kalmışsınız demektir ve sonraki yıl bu dersi almanız gerekmektedir.

Şartlı / Koşullu Geçme: Dersinizin harf notu CD DC yada DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektir. Bu şekilde geçmenin koşulu ise bir sonraki dönem Genel Not Ortalamanızı 2.0'ın üzerinde getirmeniz gerekmektedir. Yani Genel not ortalamanız 2.00 ise bu dersi/dersleri geçmiş, 2.00 ve altında gelir ise bu dersten/derslerden kalmışsınız demektir.

Akademik Yetersizlik Uyarısı Ve Ders Tekrarı: Güz dönemi veya akademik yıl sonunda 2.00 GNO sağlayamayan öğrenciye "Akademik Yetersizlik Uyarısı" yapılır. "Akademik Yetersizlik Uyarısı" alan öğrencinin, bir sonraki dönem sonundaki GNO'nın en az 2.00 olması gerekir.

SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ NASIL OLACAK?

Öğrenci, sınav sonuçlarının ilan edildiği tarihten itibaren üç iş günü içinde sınav sonuçlarına itiraz edebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin