Antika dükkanından "Hatay'ı terk etmeyin" mesajı veriyor
Hatay'da antikacılık yapan 50 yaşındaki Mehmet Serkan Sincan, depremin büyük yıkıma sebep olduğu memleketini terk etmeyerek mesleğini sürdürüyor.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde büyük hasar gören Kurtuluş Caddesi'nde, Mehmet Serkan Sincan'a ait antika dükkanı ayakta kalan az sayıdaki iş yerlerinden biri oldu.
Depremlerin ardından çok sayıda akrabasının ve arkadaşının terk ettiği kentte ayakta kalmaya çalışan Sincan, her gün iş yerinin yolunu tutuyor.
Dükkanından yükselen müzik eşliğinde iş yerini açık tutan Sincan, kenti terk eden esnaf arkadaşlarına da "geri gelin" çağrısında bulunuyor. Sincan, kaldırıma taşan antika eşyaların arasında kentin eski hareketli günlerine döneceği günü umutla bekliyor.
-"Bu memleket bizimle tekrar ayaklanacak"
Mehmet Serkan Sincan, AA muhabirine, depremlerde yakınlarından bazılarını kaybettiğini, Cebrail Mahallesi'ndeki evinin hasar gördüğünü anlattı.
Kente yürütülen arama kurtarma çalışmalarına destek olduğunu ve yakınlarına yardım ettiğini aktaran Sincan, daha sonra 5 yıl önce açtığı iş yerinin yolunu tuttuğunu söyledi.
Hatay'da yaşamın devam ettiğini ve kentin el birliğiyle yeniden ayağa kalkacağını belirten Sincan, şöyle devam etti:
"Öncelikle Antakya Kurtuluş Caddesi esnafına çağrı yapıyorum, 'kardeşim gelin'. Esnafa, fırıncımıza, bakkalımıza 'gelin' diyorum. Eğer ki dükkanın sağlam değilse önde seyyar aç kardeşim. Bak, dün ben köprü başında gördüm. Kırıkhanlı girişimci kardeşlerimiz tezgahı açmış, ciğer kebap satıyor. Onlar para kazanmaya başlamış da sen niye gelmiyorsun. Sen de gel. Gelin ufak ufak sahip çıkın. Bu memleket bizimle tekrar ayaklanacak. Hayat böyle başlayacak. İlelebet bu hayırseverler, belediyeler, devlet bize gıda yollamayacak. Bu bir gün kesilecek. Gurbette herkes tutunamaz, zor. Ben olsam gelirim burada çadırımı kurarım. Memleketimde yaşarım, gurbette yaşamam."
Sincan, "Dünyanın aydınlatılan ilk caddesi" olarak bilinen Kurtuluş Caddesi'ndeki dükkanında kendini daha iyi hissettiğini dile getirdi.
İnsanların hatıralarına sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Sincan, şunları kaydetti:
"Antikacıyım, şu anda burada kırılan birçok malım var. Kırılan bir şeye üzülmez oldum. Mobilyanın, gastronominin, kuyumculuğun, bu zanaatların ayakta kalması lazım. Bizim amacımız Hatay'ı yalnız ve bayraksız bırakmamaktı. Bayrağımızı açtık, ezansız da bırakmadık çok şükür. Yani bu vatanda ezan susmayacak, bayrak inmeyecek. Bizim ana hedefimiz bu."
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.