Antalya tüm zamanların yolcu rekorunu kırdı
Turizm sezonuna iyi bir giriş yapan Antalya’yı hava yoluyla 1 Ocak-18 Temmuz tarihleri arasında ziyaret eden turist sayısı 7 milyonu geçmişti. Şehir dün bir kez daha günlük gelen yolcu sayısında rekor kırdı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Dünya cennet vatana geliyor; turizm ve ulaşımda Türkiye şahlanıyor! Antalya Havalimanı; dün, tüm zamanların rekoruna imza attı. 210 bin 144 yolcu, 1162 uçak trafiği" ifadelerini kullandı.
Çankırı'nın Orta ilçesinde gölete giren çoban boğuldu.
Kayıören Yaylası'nda çobanlık yapan Hayatullah Recebi, serinlemek amacıyla gölete girdi.
Recebi'nin sudan çıkmadığını fark eden arkadaşı, hayvanların sahibi Osman Bilgin ve Recep Demirbağ'ı telefonla arayarak durumu haber verdi.
112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunulması üzerine olay yerine jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi.
Ekiplerin botla gölette yaptığı araştırmadan sonuç alınamadı.
Polis kurbağa adamları, gölette yaptığı dalışla Recebi'nin sudan cansız bedenini çıkardı.
Recebi'nin cesedi, savcının incelemesinin ardından Orta Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Sıcaklardan bunalan yüzme bilen bilmeyen herkes kendini serin sulara bırakıyor. Boğulma vakaları da böylelikle baş gösteriyor. Boğulma sırasında ilk yardım bilmek, o anda bilen birinin olması hayati önem taşıyor..
Boğulma, solunum yollarına su, yiyecek veya başka yabancı bir madde kaçması sonucu meydana gelen bir durumdur. Boğulmanın en yaygın nedeni suya girerken boğulma olayıdır. Ancak, boğulma sadece suya girerken değil, yemek yerken, egzersiz yaparken veya solunum yollarına yabancı bir cisim kaçması sonucu da meydana gelebilir.
Boğulmanın en yaygın nedeni yüzme sırasında boğulma olayıdır. Yüzme bilmeden suya girme, çocukların denetimsiz yüzme veya su aktiviteleri yapması, suda dalgınlıkla dolaşmak veya alkol veya uyuşturucu kullanımı sırasında suya girme boğulma nedenleri arasındadır. Ayrıca, suda boğulma olayları bazen kurtarma veya cankurtaran ekiplerinin müdahale etmediği veya yeterli müdahalede bulunamadığı durumlarda da meydana gelebilir.
Boğulma olayları sadece suda değil, yemek yerken de meydana gelebilir. Çocuklar, yaşlılar ve diş protezi kullanan kişiler yemek yerken boğulma riski taşırlar. Yiyecek parçaları, tıkanıklık veya solunum yollarına kaçması sonucu boğulma meydana gelebilir.
Solunum yollarına yabancı bir madde kaçması sonucu da boğulma meydana gelebilir. Örneğin, küçük bir çocuk oyun oynarken oyuncak parçası, boncuk veya diğer küçük nesneleri yutarak boğulma riski taşır. Ayrıca, asit, zehirli gaz veya duman solunması sonucu da boğulma meydana gelebilir.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.