Dolar (USD)
34.17
Euro (EUR)
38.29
Gram Altın
2911.98
BIST 100
9676.44
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Antalya sokaklarında dehşet verici görüntü! Sürü ile geziyorlar

Sahipsiz ve sürü halinde gezen köpekler Muratpaşa ilçesinde kaydedildi. Köpekler bölgede korkuya neden olurken vatandaşlar "Yürüyüş yapmaya hasret kaldık" diyerek yakındı.
Antalya sokaklarında dehşet verici görüntü! Sürü ile geziyorlar
26 Eylül 2023 12:33:42
Sahipsiz ve sürü halinde gezen köpekler Muratpaşa ilçesinde kaydedildi. Köpekler bölgede korkuya neden olurken vatandaşlar "Yürüyüş yapmaya hasret kaldık" diyerek yakındı.

Türkiye'nin en büyük problemlerinden biri de başıboş sokak köpekleri. Sokaklarda sürü halinde gezen başıboş köpekler bugüne kadar türlü dehşet verici olaylara neden oldu.

Öyle ki küçük çocuklardan yaşlı bireylere kadar birçok vatandaş, köpek saldırısı nedeniyle can verdi. Başıboş köpek sorunu vatandaşlar için tehdit oluşturmaya devam ederken, vakalar da giderek artıyor.

Köpek korkusundan sokağa çıkamıyorlar

Bu vakalar nedeniyle insanlarda oluşan psikolojik endişe, gündelik yaşamı da zorlaştırmaya başladı. Vatandaşlar artık sokağa çıkarken tedirginlik yaşıyor.

Konunun bir örneği de Antalya'dan geldi. Muratpaşa ilçesinde yaşanan olayda, köpek sürüsünün başıboş halde sokakta ilerlemesi tehlike oluşturdu.

thumbmaker_5c36c0c84bb584945f85b3c6bc401edf.jpg

'Çöp atmaya, yürüyüş yapmaya hasret kaldık'

Vatandaşlar "Çöp atmaya, yürüyüş yapmaya, bisiklet sürmeye, gece dışarı çıkmaya hasret kaldık!" diyerek yakındı.

Başıboş köpekler Türkiye'nin hızla büyüyen sorunu olarak gündemden düşmüyor. Ülkenin dört bir yanından her gün köpek saldırısı haberleri geliyor.

Vatandaşlar ise durumdan oldukça şikayetçi. Sokaklarda köpek gruplarının sayısı arttı ve gruplaşan köpekler daha tehlikeli hale geliyor.

Yasa sebebiyle belediyelerin eli kolu bağlı

Bu konuda en çok tepkiyi belediyeler çekiyor, ancak 5199 yasa ile belediyelerin de eli kolu bağlanmış durumda.

Belediyeler, küpelenmiş köpeklere dokunamıyor. Hatta birine saldırmış olsa bile barınakta belli bir süreden fazla tutamıyor. Küpesi olmayan köpekleri ise alıp, bakımını yapıyor ve aldığı yere geri bırakıyor.

Öte yandan belediyeler de durumdan memnun değil. Yetkililer, her gün vatandaşlardan şikayet aldıklarını, ancak yasa sebebiyle müdahale edemediklerini söylüyor. Buna rağmen kendilerini hayvansever olarak tanıtan bazı kişilerden baskı gördüklerini belirtiyor.

Kaynak: Milat gazetesi & Ensonhaber