Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.03
Gram Altın
2834.43
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Anneliğin ortak dili; barış!

Biri askerde, biri dağda çocukları ölen aileler bir araya gelerek barış için ellerini kenetledi. İki annenin ağzından çıkan kelime aynı oldu: Barış-Aşiti!
Anneliğin ortak dili; barış!
26 Şubat 2013 07:00:00
Biri askerde, biri dağda çocukları ölen aileler bir araya gelerek barış için ellerini kenetledi. İki annenin ağzından çıkan kelime aynı oldu: Barış-Aşiti!

ABDULAZİZ ÇİFTÇİ/ ŞANLIURFA/ MİLAT/ ÖZEL HABER

Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan ve akan kanın durmasını amaçlayan çözüm süreci, Güneydoğu'da heyecan oluşturdu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Mardin'e yaptığı ziyarette, annelerden 'çözüm sürecine' destek vermelerini istemişti. Başbakan'ın bu çağrısına Şanlıurfa'dan büyük destek geldi. Milat Gazetesi olarak, biri askerde, biri dağda çocukları ölen aileleri bir araya getirdik.

Kemal ve Osman henüz 20 yaşındaydılar. Biri vatanı korumak için birisi de PKK üyesi olarak dağda idi. Osman dağa çıktığında 16 yaşında hayatının baharındaydı ve çıktığı o dağ onun mezarı oldu. Kemal ise 20 yaşında vatani görevini yapmak için askere gitti. Tunceli'de çıktığı operasyonda o da şehit düştü.

Barış, beraberlik, kardeşlik istiyoruz

Asker annesi Rabia Beyaztaş, 'kimse kimseye kıymasın' diyor ve ekliyor: "Biz barış ve beraberlik, kardeşlik istiyoruz. Dava yok, kavga yok. Kimse kimseye kıymasın, yazık günah. İnşallah Sayın Başbakanımız bu sorunu çözer. Bu konuda annelere büyük görevler düşüyor. Bizim gibi bütün anneler bir araya gelsinler barış istesinler. Yeter artık, canlar yanmasın, canlar yakılmasın. Anneler ağlamasın bu gözyaşlarımız dinsin. Biz ağladık bundan sonra ki anneler ağlamasın. Kanlar dökülmesin. Barıştan gayri hiçbir amacımız yoku2026"

Rabia Beyaztaş'ın, dağdaki gençlere bir çağrısı da var:"Gençler kandırılmasın. Dağdaki bütün gençlerimiz ailelerinin yanına dönsünler."

Şehit babası Mehmet Beyaztaşise gırtlak kanseriu2026 Oğlu Kemal'in şehit haberinden sonra kansere yakalanan Baba Beyaztaş, Türkiye'de barış ortamının sağlanması için sadece dua ediyor.

Başbakan bu sorunu çözer

PKK'LI annesi Medine Çiçekise, her zaman barış istediklerini ifade ediyor. 'Biz her zaman barış istiyoruz' diyen anne Çiçek, "Artık anneler ağlamasın. Benim acım ile şehit annesinin acısı aynıdır. Barıştan başka isteğimiz yok. Her zaman dua ediyoruz. Bu acılı annelerin seslerini Başbakanımız duysun. Biz ağladık ama başka anneler ağlamasın. Gözümüz gelecek olan barış haberinde. Başbakan'ın bu sorunu çözeceğine inanıyoruz. Abdullah Öcalan'dan da barış istiyoruz. Asker de evladımızdır, PKK'lı da evladımızdır. Benim 2 oğlum askerlik yaptı. Bir oğlum da dağa gitti. Oğlum 1997 yılında hayatını kaybetti. Mezarını bile Şanlıurfa'ya getiremedik" şeklinde konuştu.

Ölüm haberini gazetelerde öğrendik

PKK'lı Osman Çiçek'inbabası Mehmet Çiçek ise oğlunun daha 16 yaşındayken dağa gittiğini söylüyor. Baba Çiçek,"Birecik'te okul okuyordu. Sonra kaydını Suruç'a getirdik. Bir gün baktık akşam eve gelmedi. Arkadaşlarının yanında kaldığını düşündük. Daha sonra birçok yeri aradık ama bulamadık. Sonra dağa gittiğini öğrendik. Üç yıl sonra ise öldüğü haberi geldi. Ölüm haberini gazetelerden öğrendik. Hiçbir zaman kavganın, savaşın çözüm getireceğine inanmıyoruz" diye konuşuyor.

Müslüman aleminde düşmanlık olmaz

"Tek isteğimiz barıştır" diyen Baba Çiçek, ekliyor: "Türkiye'nin yüzde doksanı Müslüman'dır. Allah (c.c) Kuran'da müjdelemiş ki; müminler kardeştir ve eşittir. Biz birbirimizin kardeşiyiz. Kardeşlerimizin arasını bile barışla yapıyoruz. Allah da bize ferahlık nasip eylesin. Müslüman aleminde düşmanlık yapılmaz. Eğer sizin Allah'a imanınız varsa, aranızda olan bir sorun varsa, onu Allah (c.c) ve Resulü'ne götürün. Hiçbir zaman istemiyoruz annelerin ağlamasını."