Dolar (USD)
34.19
Euro (EUR)
37.07
Gram Altın
2979.61
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ankara'dan Suriyeli muhaliflere açık mesaj! Sert şekilde cezalandırılacak

Türkiye ile Suriye arasındaki normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte Ankara, Suriye'nin kuzeyindeki muhaliflere uyarıda bulundu. İşbirliğini hedef alan her kişi ve grubun sert şekilde cezalandırılacağı bildirildi.
Ankara'dan Suriyeli muhaliflere açık mesaj! Sert şekilde cezalandırılacak
18 Temmuz 2024 10:05:35
Türkiye ile Suriye arasındaki normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte Ankara, Suriye'nin kuzeyindeki muhaliflere uyarıda bulundu. İşbirliğini hedef alan her kişi ve grubun sert şekilde cezalandırılacağı bildirildi.

Haber: Yunus Akseki

Ankara'nın Şam ile ilişkilerini normalleştirme çabalarına paralel olarak, Suriye'nin kuzeyinde olası gerginlikleri önlemek amacıyla muhaliflere sert bir uyarı yaptığı bildirildi. El Vatan gazetesi, Ankara'nın, Şam ile ilişkilerin yeniden kurulmasına karşı çıkan muhaliflerin faaliyetlerini sıkı takibe aldığını ve buna müsamaha göstermeyeceğini yazdı.

ABD'nin Suriye'de terör örgütü kurma çabaları ve İsrail'in Lübnan ve Suriye'ye yönelik askeri adımları, Ankara ve Şam'ı harekete geçirmiş durumda. İki ülke, 13 yıllık soğukluktan sonra ilişkilerini yeniden tesis etme yolunda karşılıklı sıcak mesajlar veriyor.

Ancak bu normalleşme süreci, Suriye'nin kuzeyindeki bazı muhalif gruplar arasında rahatsızlığa neden olmuş durumda. Bölgedeki Türk varlığına yönelik saldırılar düzenleyen muhaliflerin faaliyetleri ciddiye alınıyor ve bu gruplara karşı sert önlemler alındığı belirtiliyor.

MİT'ten kritik toplantı

Kaynaklar, Türk istihbaratının geçen pazar günü Ankara'da "Milli Ordu" liderleri ve sözde "Geçici Hükümet" yetkilileriyle bir toplantı gerçekleştirdiğini bildirdi. Bu toplantıda, silahlı ve siyasi muhalefetin, Ankara'nın kendi ulusal güvenliğini koruma adına aldığı karar ve tercihlere saygı göstermesi gerektiği sonucuna varıldığı belirtildi.

Türkiye'nin ulusal güvenliğinin tesisi, ekonomisinin iyileştirilmesi ve mültecilerin sebep olduğu iç baskının hafifletilmesi konusunda adım atmasının anlaşılır olduğunu belirten kaynaklar, Türk yetkililerin Zeytin Dalı, Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgesinde gelecekte herhangi bir düşmanca harekete karşı daha fazla yaptırım uygulayacağını kaydetti.

Kaynaklara göre söz konusu toplantıda muhaliflere, “Özellikle Türkiye'nin nüfuz bölgelerinde, Ankara ile Şam ilişkilerinin yeniden tesis edilmesine karşı hiç kimsenin kendi gündemini dayatamayacağı, bu konuda onlara danışılmayacağı ve Türkiye’nin, çıkarlarına uygun gördüğü kararlarla ilerleyeceği” açık şekilde ifade edildi.

Başkan Erdoğan Provokasyonlara dikkat çekmişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta Suriye ile normalleşmeye ilişkin yaptığı bir açıklamada, “Bu süreci terör örgütleri zehirlemek için elinden geleni yapacaklardır. Provokasyonlar tertipleyip oyunlar kuracaklardır.” demişti.

Erdoğan, “Tüm bunların farkındayız ve hazırlıklıyız. Biz Suriye’de barış istiyoruz ve barışın yanında olan herkesi de bu tarihi çağrımıza desteğe bekliyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ise “Suriye muhalefeti, Suriye rejimiyle ile nasıl bir diyalog içinde olacak onların kararıdır.” demiş, ancak “Biz yapıcı rol oynayabiliriz.” diye de eklemişti.

Kaynak: Haber 7

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme