Ankara'da Mısır için 1 aylık protesto
Ankara'da birçok sivil toplum örgütünün katılımıyla oluşturulan İnsanlık İçin Sessiz Kalma Platformu, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişinin idama mahkum edilmesi kararını yaklaşık 1 ay süreyle düzenleyecekleri etkinliklerle protesto edecek.
İnsan Hakları ve Mazlumları Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Ankara Şube Başkan Yardımcısı Zeynep Naz Tatlıcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''tüm insanlar kardeştir'' sloganıyla yola çıkarak Müslüman Kadeşler üyesi 528 kişi hakkında çıkan idam kararına tepki vermek amacıyla böyle bir platform kurduklarını belirtti.
Başkenteki insan yoğunluğunun fazla olduğu Hamamönü, Abdi İpekçi Parkı, Sakarya Caddesi girişi ve Beşevler metro istasyonu, Hacı Bayram Camii gibi belli merkezlerde stantlar kurarak fotoğraf sergileri açacaklarını, halkı bilinçlendirme faaliyetleri yapacaklarını dile getiren Tatlıcıoğlu, stantlarda ayrıca 30 bin kişiye ulaşacakları bir imza kampanyası da düzenleyeceklerini, hukuki olmayan bu sürecin durması için imzaları da Birleşmiş Milletler, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Mısır Müftülüğüne göndereceklerini kaydetti.
Tatlıcıoğlu, platformda, MAZLUMDER, Akabe Derneği, Akıncılar Derneği, Ankara Eğitim Bir-sen 1 Nolu Şube, Başkent Kadın Platformu Derneği, Çatı-Der, Genç Birikim, Hak-İş Konfederasyonu, İHH Ankara, İlkder, İlim Yayma Cemiyeti, İnfak Vakfı, İmam Hatipliler Platformu, Memur-Sen Ankara İl Başkanlığı, Nene Hatun Derneği, Özgür-Der, Özgür Eğitim-Sen, Server Vakfı, Şehir ve Medeniyet Derneği, Ümran Hareketi, Vahdet Vakfı'nın bulunduğunu söyledi.
Kampanya kapsamında Abdi İpekçi Parkı'nda konser, yazar ve gazetecilerin katılımıyla söyleşiler, konuşmalar ve imza kampanyası sürecinin devam ettiği direniş çadırı kuracaklarını kaydeden Tatlıcıoğlu, gönüllülerinin gece gündüz demeden 10 gün süresince nöbet tutacaklarını belirtti.
Tatlıcıoğlu, çadırda nöbet tutanların Türkiye genelinde Mısır ile ilgili protestolar, gelişmeler veya Mısır'daki davayla ilgili güncel bilgileri çadıra gelenlerle paylaşacakları güncel bir network oluşturacağını ifade ederek, Mısır'daki darbe süreçlerine tanık olanları getirerek halka buluşturmayı planladıklarını söyledi.
Türkiye'de sosyal medya üzerinden idamlara yönelik tepkilerle kamuoyunda bir duyarlılık oluşturulduğunu, ancak siyaset kesiminden uluslararası kamuoyunu harekete geçirerecek bir adım göremediklerini dile getiren Tatlıcıoğlu, Avrupa ve ABD'den de yeterli bir tepkinin gelmediğini kaydetti.
Tatlıcıoğlu, sadece Mısır'daki idamların değil, dünyanın neresinde olursa olsun tüm idamlara karşı olduklarını belirtti.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.