Dolar (USD)
34.15
Euro (EUR)
37.95
Gram Altın
2886.63
BIST 100
9887.75
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ankara Lazer Epilasyon Fayda / Fiyat Analizi

Ankara Lazer Epilasyon Fayda / Fiyat Analizi
25 Ekim 2019 14:20:00

Birçok insan, normal vücut bakım rutininin bir parçası olarak vücut tüylerini almakla uğraşmak zorundadır. Her sabah, temiz ve pürüzsüz bir görünüm elde etmek için kadınlar bacaklarını tıraş ediyor; erkekler de benzer şekilde sakallarını tıraşlıyor veya kesiyor. İnsanlar yaşamları boyunca vücutlarındaki tüyleri almak için ne kadar zaman ve para harcıyor olabilirler dersiniz?

Yapılan bir araştırmaya göre; kadınlar bu iş için, erkeklerden daha fazla zaman ve para harcıyorlar. Ülkemizde bir lazer merkezi tarafından yapılan ankete göre, kadınlar, hayatları boyunca vücutlarındaki tüyleri almak için kullandıkları tıraş ürünlerine 60.000 TL’den fazla para harcamaktadırlar.

Bu istatistiklere bakılırsa, birçok kişinin lazer epilasyon gibi daha kalıcı seçeneklere yönelmesi, çok da şaşırtıcı görünmüyor. Bu yüzden, lazer epilasyon yaptırmaya karar vermeden önce, tedavinin maliyeti konusunda endişelenirken, bu araştırma sonucunu aklınıza getirmenizde fayda var.

Lazer epilasyonunun maliyetleri diğer tüy alma yöntemlerine göre daha yüksek olsa da, uzun vadede sağladığı faydaları göz önüne alındığında, birçok insan için bu maliyet makul kabul edilmektedir. İşte, lazer epilasyon tedavisi ile ilgili bilmeniz gerekenler:

Lazer Epilasyon Nasıl Çalışır?

Lazer epilasyon Ankara, hekimler veya sertifikalı teknisyenler tarafından yapılması gereken tıbbi bir işlemdir. Bu işlem, tek tek kıl köklerini hedefleyerek, hasar verir. Bunu yapabilmek için yoğun ışık enerjisini kullanır.

Sonuç olarak, her bir foliküldeki kıllar dökülür ve büyüme süreci yavaşlar. Kıldaki pigment, lazeri çeker, böylece enerji doğrudan kıl köküne odaklanır. Bu zamana kadar, koyu renkli ve sert kıl yapısına sahip açık tenli kişilerde lazer epilasyon ile tüy tedavisinde, en iyi sonuçları elde edebiliyorduk. Günümüzde artık, açık renk tüy ve koyu ten kombinasyonunda da iyi sonuçlar veren son teknoloji lazer cihazları da bulunmaktadır. Bunun yanı sıra, tüy ve cilt rengi ne olursa olsun vücudun farklı bölgelerinde kullanılabilecek farklı lazer türleri de mevcuttur.

Lazer Epilasyonun Faydaları

Lazer epilasyonunun en büyük avantajı, zaman içinde kalıcı epilasyon sağlamasıdır. Kalıcı epilasyon için çoklu seanslar gerekli olmakla birlikte, sonuçlar hemen ilk seansta görülebilmektedir. Ankara lazer epilasyon deyince, akla ilk gelen isimlerin başında olan Dr. Buket Yıldırım: “Pek çok hasta -istisnai durumlar dışında- kalıcı sonuçlar elde edebilmek için, genellikle dört ila altı lazer epilasyon seansına ihtiyaç duyar.” şeklinde açıklıyor. Seans sayıları değişken olsa da istisnai durumlar dışında, 6 seansta tüylere kalıcı epilasyonun mümkün olduğunu belirtiyor.

Ağda, cımbızlama ve diğer epilasyon seçeneklerinin aksine, lazer epilasyon konforludur, verdiği rahatsızlık minimumdur. Dr. Yıldırım: “Hastalarımın geri bildirimleri benim için çok önemlidir. Bu bağlamda, ilk lazer seansından sonra, yaşadıkları acıyı tarif etmelerini istediğim hastalarımın çoğu, öncesinde hissedecekleri acı konusunda endişe duymalarına rağmen, bu konuda, lazer epilasyonu her zaman ağdaya tercih edebileceklerini söylüyorlar. Hız ve her bölgeye uygulanabilmesi, lazer epilasyonu birçok kişi için daha cazip bir seçenek haline getiriyor.” diyor ve ekliyor: ”Lazer kıl kökünü özel olarak hedeflediğinden, çevredeki cilt dokusu da zarar görmüyor.”

Lazer epilasyonun, pek çok yönden avantajlı olduğunu söyleyebiliriz. Örneğin lazer; ağda, tıraş veya cımbızın aksine ciltte şişkin, kırmızı bir görüntü oluşturmuyor. Ek olarak, lazer kısa zamanda, geniş bir alanda işlem yapılmasına olanak sağlar, yani hızlı çalışıyor.

Diğer epilasyon tedavilerinin yaşam maliyeti düşünüldüğünde, lazer epilasyonun oldukça uygun bir seçenek olduğunu söylemek mümkün. İşlem, birkaç seanstan sonra kalıcı epilasyon sağlaması bakımından, diğer yöntemlerden farklılık gösterir. Böylece, birçoğumuz için paha biçilemeyen “zamandan” tasarruf sağlayarak, tüy bakımına harcanan süreyi çok büyük bir oranda kısaltıyor veya ortadan kaldırıyor.

Dr.Buket Yıldırım
Medikal Estetik Hekimi

https://www.drbuketyildirim.com

Facebook: @drbuketyildirim/
Instagram: @drbuketyildirim/
YouTube - Buket Yıldırım