Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.05
Gram Altın
2834.35
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Anavatanımızla her zaman iftihar ettik

''Türkiye, büyüyen ekonomisiyle kendisinden söz ettiren bir ülke. Daha da gelişmesini önemsiyoruz. Biz her zaman ana vatanımızla iftihar ettik''
Anavatanımızla her zaman iftihar ettik
01 Mart 2013 07:00:00
''Türkiye, büyüyen ekonomisiyle kendisinden söz ettiren bir ülke. Daha da gelişmesini önemsiyoruz. Biz her zaman ana vatanımızla iftihar ettik''

KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ''Türkiye, büyüyen ekonomisiyle kendisinden söz ettiren bir ülke. Daha da gelişmesini önemsiyoruz. Biz her zaman ana vatanımızla iftihar ettik'' dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bursa'ya gelen Eroğlu, Heykel'deki tarihi belediye binasında Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret etti. Bursa'da büyük ilgiyle karşılaştıklarını ifade eden Eroğlu, gördükleri misafirperverlikten dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Türkiye'yi ana vatan olarak kabul ettiklerini vurgulayan Eroğlu, havanın kapalı oluşundan dolayı Bursa'nın güzelliğini henüz göremediklerini, ama insanların sıcaklığını gördüklerini belirtti. Eroğlu, Bursa halkının sıcak ve samimi ilgisinin kendilerini sevindirdiğini ifade ederek, ''Türkiye, büyüyen ekonomisiyle kendisinden söz ettiren bir ülke. Daha da gelişmesini önemsiyoruz. Biz her zaman ana vatanımızla iftihar ettik. Türkiye'deki gelişmeleri görüyoruz. Kıbrıs'ta huzur içinde yaşıyoruz, Türk halkının orada güzel yaşamasını istiyoruz'' diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de Bursa'daki gelişmelerden örnekler verirken, KKTC'nin de gelişmesi konusunda gereken her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi. Eroğlu'nu Bursa'da ağırlamanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Altepe, ''Kıbrıs, göz bebeğimizdir. Kıbrıs'ın iyi durumda olmasını önemsiyoruz. Türkiye, her zaman Kıbrıs'ın yanında'' dedi.

Lefkoşa'nın da Bursa'nın kardeş kenti olduğunu hatırlatan Altepe, ''Kıbrıs'ın gelişmesi için ne gerekiyorsa elimizden geleni yapmaya hazırız. Kıbrıs'ın üreten bir ülke olmasını hedefliyoruz. Bu konuda Bursa, Kıbrıs için büyük bir şans'' diye konuştu.

Altepe, Türkiye'nin ve Kıbrıs'ın birlikte gelişmesini temenni ettiklerini söyledi. Konuşmaların ardından Eroğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin onur defterini de imzaladı. Altepe de Eroğlu'na el yapımı kılıç hediye etti.