Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.93
Gram Altın
2333.05
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Anadolu'nun en büyük kitap fuarı Kahramanmaraşta açılıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 1. Kitap ve Kültür Fuarında ünlü yazar ve şairler Kahramanmaraş'a adeta akın edecek. 130 yayınevi ve 100'ün üzerinde yazar kitapları ile birlikte katılarak, imza günleri tertip edilecek. Konferanslar, konserler, şiir dinletileri, sema gösterileri ve kısacası doyasıya kültür şöleni Kahramanmaraş Halkı ile buluşacak.
Anadolu'nun en büyük kitap fuarı Kahramanmaraşta açılıyor
09 Aralık 2014 14:22:00
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 1. Kitap ve Kültür Fuarında ünlü yazar ve şairler Kahramanmaraş'a adeta akın edecek. 130 yayınevi ve 100'ün üzerinde yazar kitapları ile birlikte katılarak, imza günleri tertip edilecek. Konferanslar, konserler, şiir dinletileri, sema gösterileri ve kısacası doyasıya kültür şöleni Kahramanmaraş Halkı ile buluşacak.

SENA AKKAYA / İSTANBUL

Şiirin başkenti, şairler ve yazarlar kenti Kahramanmaraş Anadolu'nun en büyük kitap fuarını 12 Aralık'ta kitap dostlarına açıyor. 10 gün sürecek olan dev kültür hizmeti sabah saat 10.00 ile 21.00 saatleri arasında Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi KAFUM'da ziyaretçilerini ağırlayacak. Bu fuarın en büyük hedefi ise gençlerin ağırlıklı olduğu yeni nesile kitap sevgisini aşılamak

'ŞİİRİN BAŞKENTİNE DE KİTAP VE KÜLTÜR FUARI YAKIŞIRDI'

Gerçekleştirilecek olan Kitap Fuarıyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, şairler ve yazarlar şehri olarak bilinen Kahramanmaraş'ta kitap fuarı düzenleniyor olmasının önemli olduğunu ifade etti.

Başkan Erkoç: "Kahramanmaraş herkesin bildiği üzere söz ustalarının diyarıdır. Geçmişten beri her zaman şairleriyle, yazarlarıyla öne çıkmıştır. Türkiye'de kültürel anlamda etkili bir yere sahiptir. Bu anlamda Kahramanmaraş'ımızın bu özelliğini, bu dinamiğini gün yüzüne çıkartmayı, bunu ön planda tutmayı görevimiz olarak görüyoruz. Aynı zamanda şehirlerin markalaşması, şehirlerin bir adım öne çıkması için kültürel etkinliklerin önemi çok büyük. Kitap ve kültür Fuarı Kahramanmaraş'ın tanıtımına da büyük katkı sağlayacak. Hazırlıklarımız tamam. Şairler diyarı şehrimize yakışır bir kitap fuarı olacağı inancındayım. 12-21 Aralık 2014 tarihleri arasında tüm vatandaşlarımızı fuarımıza davet ediyorum" dedi.

ONUR KONUKLARIMIZ

Kahramanmaraş 1. Kitap ve Kültür Fuarı'nın onur konukları edebiyatımıza ve düşünce hayatımıza değerli katkılar sunan yazarlarımız Nuri Pakdil, Rasim Özdenören ve Bahattin Karakoçu2026

Kahramanmaraş 1. Kitap ve Kültür Fuarı, Ahmet Günbay Yıldız, Bestami Yazgan, Mehmet Ali Bulut, Mine Sota'nın da aralarında bulunduğu 100' e yakın yazarın yanı sıra 130 yayınevini ağırlayacak. Fuarda ayrıca şairler diyarı Kahramanmaraş'ın yetiştirdiği Arif Eren, İnci Okumuş, Bahaettin Karakoç gibi 90'a yakın araştırmacı, yazar ve şairokurlarıyla buluşacak.

FUARA ÖZEL ETKİNLİK

12 Aralık'ta kapılarını açacak olan Kitap ve Kültür Fuarı birbirinden değişik etkinliklere de sahne olacak. Fuar günleri; Erdem Bayazıt Galası,Uğur Işılak Konseri,Ankara Türk Dünyası Topluluğu Konseri, Konya Aşk-ı Sema Ekibi gösterisi, konferans, söyleşi ve imza günleri ile bir şenliğe dönüşecek.

FUARA SERVİS HİZMETİ

Öte yandan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 12-21 Aralık tarihleri arasında fuar alanına ücretsiz ulaşım imkanı sağlıyor. Ulaşım Daire Başkanlığına bağlı belediye otobüsleri tüm hatlardan her gün fuar için ücretsiz sefer düzenleyecek. Özellikle Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Avşar ve Karacasu yerleşkelerinden ücretsiz otobüs seferleri düzenlenerek öğrencilerin kitap fuarından en iyi şekilde faydalanabilmeleri sağlanacak, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullar için de ulaşım imkanı sunulacaktır.

FUAR SÜRESİNCE ETKİNLİKLERİMİZ

12 -21 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlenecek 1. Kitap ve Kültür Fuarı 10 gün sürecek.

Kahramanmaraş Fuar Merkezi (KAFUM)'nde düzenlenecek kitap fuarı 12 Aralık 2014 Cuma günü saat 10.00'da açılacak. Aynı gün saat 19.30'da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde Türk Halk Müziği konseri düzenlenecek.

Fuar süresince Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde saat 19.30'da gerçekleştirilecek kültürel ve sanatsal etkinlikler ise şunlar:

13 Aralık 2014 Cumartesi- Mustafa Yazgan - 'Mehmet Akif ve Gençlik' konferansı

15 Aralık 2014 Pazartesi - Konya Ekibi Aşk-ı Sema semazen gösterisi

17 Aralık 2014 Çarşamba - Ankara Türk Dünyası Müziği Topluluğu konseri

18 Aralık 2014 Perşembe - Erdem Bayazıt Galası

19 Aralık 2014 Cuma - Uğur Işılak konseri

21 Aralık 2014 Pazar - İhsan Süreyya Sırma, 'İslam Dünyası Nereye Gidiyor' konferansı

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan