Dolar (USD)
34.16
Euro (EUR)
38.02
Gram Altın
2886.24
BIST 100
9911.41
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Anadolu Ajansı 95 yaşında

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatlarıyla Kurtuluş Savaşı'nın ilk yıllarında Anadolu'nun sesini Dünyaya duyurmak için kurulan Anadolu Ajansı, 95. Yılını kutluyor.
Anadolu Ajansı 95 yaşında
07 Nisan 2015 15:39:00
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatlarıyla Kurtuluş Savaşı'nın ilk yıllarında Anadolu'nun sesini Dünyaya duyurmak için kurulan Anadolu Ajansı, 95. Yılını kutluyor.

Ezgi ÇelikAnkara

Dönemin zor şartları altında kurulan Anadolu Ajansı, ilk haberlerini servis etmeye 12 Nisan 1920 tarihinde başladı. Haber maratonunu 95 yıldır aksatmadan sürdüren Anadolu Ajansı, "güvenilir, tarafsız, etik, hızlı" habercilik anlayışıyla 100'üncü yılına emin adımlarla yürüyor.Cumhuriyet tarihi içinde özel yere sahip olan AA, milli mücadelenin başladığı süreçte, bağımsızlık mücadelesini tek ve güçlü bir kanaldan hem yurda hem de dünyaya duyurmanın haklı gururunu taşıyor.

"AA haberciliğin gelişmesinde önemli rol oynadı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Ajansının 95. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Şenol Kazancı'ya kutlama mesajı gönderdi. Erdoğan, mesajında şunları dile getirdi. "Milli mücadele yıllarında, ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmeler konusunda doğru ve tarafsız biçimde halkımızı bilgilendirme amacıyla kurulmuş Anadolu Ajansı, İstiklal Savaşının her aşamasına, Cumhuriyetimizin kuruluşuna ve ülkemizin gelişmesine tanıklık etmiş köklü bir kuruluşumuzdur. Anadolu Ajansı, kuruluşundan bu yana, doğru, tarafsız ve hızlı habercilik anlayışıyla hizmetlerini sürdürmesinin, güvenilir bir haber kaynağı olma başarısını göstermesinin yanı sıra ülkemizde gazeteciliğin ve haberciliğin gelişmesinde de önemli bir rol oynamıştır" dedi. Günümüzde iletişim teknolojilerindeki hızlı gelişmenin takipçisi olan Anadolu Ajansının her geçen gün faaliyet alanını genişlettiğini belirten Erdoğan, "Önümüzdeki süreçte kendisini daha da geliştireceğine inandığım Anadolu Ajansını bugüne kadar başarıyla yürütmüş olduğu hizmetlerinden dolayı, kuruluş yıl dönümünde en samimi duygularımla kutluyorum. Kuruluşunun 95. yıl dönümü vesilesiyle Anadolu Ajansının tüm çalışanlarını da tebrik ediyor, kendilerini en kalbi duygularımla selamlıyorum" dedi.

"Güçlü Türkiye'nin Güçlü Haber Ajansı"

Başbakan Davutoğlu, Anadolu Ajansının güvenilir, tarafsız, etik ve hızlı habercilik anlayışıyla dünyanın en saygın haber ajanslarından biri olduğunu belirtti. Davutoğlu, Anadolu Ajansının 95. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, "Güçlü Türkiye'nin Güçlü Haber Ajansı" parolasını benimseyen Anadolu Ajansının, istiklal mücadelemize yaptığı katkı dolayısıyla kendileri için çok özel bir konuma sahip olduğunu dile getirdi. Anadolu Ajansının, cumhuriyetin kuruluş yıllarından itibaren basın yayın dünyasında öncü bir rol oynadığını ifade eden Davutoğlu, "Hükümet olarak ayrı bir önem atfettiğimiz bu değerli kuruluşumuz, son yıllarda kavuştuğu idari özerklik ve maddi imkanlarla habercilik sahasındaki operasyonel gücünü daha da derinleştirmiştir. Anadolu Ajansı, son yıllarda Türkiye'nin gelişmesine ve gücüne paralel olarak kendini yenilemiş, yurtiçi ve yurtdışı haber ağını daha etkin hale getirmiş, habercilik hizmetini çeşitlendirerek zenginleştirmiştir. Küresel etkinliğe sahip bir haber ajansı olma hedefini gerçekleştirme yolunda önemli adımlar atan Anadolu Ajansı, dünyanın dört bir yanında 'Türkiye markası' kimliğiyle varlık göstererek, uluslararası habercilik alanında etkin bir aktör olmuştur. Başarıları ile onur duyduğumuz milli haber ajansımızın, sahasında daha pek çok başarıya imza atacağına olan inancım tamdır. Bu düşüncelerle kuruluşunun 95. yıl dönümünde Anadolu Ajansının tüm yönetici, muhabir, editör, idari ve teknik personelini tebrik ediyor, daimi başarılar diliyorum."

"Anadolu Ajansı, Türkiye'nin vitrinidir"

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Anadolu Ajansının, Yeni Türkiye'nin güçlü sesi olarak yoluna devam ettiğini dile getirdi. Akdoğan "Anadolu Ajansı, Türkiye'nin vitrinidir, milletimizin iftihar kaynağıdır, basın sektörümüzün yüz akı kuruluşlarından biridir. Anadolu Ajansı, özellikle son yıllarda gerçekleştirdiği atılımla, yaygın haber ağı, hızlı, güvenilir habercilik anlayışıyla, dünyanın en itibarlı haber ajanslarından biri haline gelmiştir, dünyadaki diğer haber ajanslarıyla rekabet gücünü yükseltmiştir. Türkiye'nin itibarı yükseldikçe, Anadolu Ajansının itibarı da yükseliyor, Türkiye güç kazandıkça Anadolu Ajansımız da güç kazanıyor, Türkiye'nin sesi gürleştikçe, Anadolu Ajansının sesi de gürleşiyor" dedi.

AA Türkiye'nin sesi

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, ise yayınladığı mesajda ""Anadolu Ajansı, Milli Mücadelemizin her aşamasını haberleştiren, son dönemde de dünya genelinde oluşturduğu haber ağı ile çok önemli bir ajansımızdır" ifadesini kullandı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ""Anadolu Ajansı, bugün dünyanın her köşesinde milli duruşuyla Türkiye'nin önemli bir kuruluşu oldu" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise "Anadolu Ajansı yurt içi ve yurt dışında oluşturduğu geniş haber ağıyla Türkiye'nin sesini dünyaya duyuruyor. Milli kurumlarımızdan biri olan Anadolu Ajansı sürekli gelişiyor ve dönüşüyor. Teknolojiyi çok iyi şekilde kullanıyor. Anadolu Ajansı haber akışı konusunda son derece önemli mesafeler kat etti" dedi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Baş müzakereci Volkan Bozkır ise yayınladığı mesajlarda şu ifadelere yer verdi: "Anadolu Ajansı bütün Türkiye'nin onun gözüyle olayları gördüğü bir kurumumuz. Fedakarca çalışan insanların bir araya geldiği, haber için dünyayı ve Türkiye'yi bilgilendirmek için zaman zaman canını tehlikeye atan, zaman zaman gerçekten ailesini, çocuklarını göremeyen medya mensuplarımızın bir arada olduğu bir kurumumuzdur" dedi.