''Amerikan Propagandası''nı kanıtlamaya gitti, toplama kamplarına tanık oldu
Olsi Jazexhi, İslam tarihi, milliyetçilik ve Güneydoğu Avrupa'daki dini reform konusunda uzmanlaşmış bir Arnavut kökenli Kanadalı tarihçidir. İlgi alanı Balkanlar'da milliyetçilik, radikalizm, dini ve etnik kimlikleri kapsar.
Jazexhi, ABD önderliğindeki batılı güçlerine, özellikle de Arnavutluk’taki politikalarına karşı oldukça olumsuz bir tutum sergileyen bir tarihçi ve gazeteci. Bu muhtemelen Çin rejiminin onu Şincan'da (yani Doğu Türkistan) kurguladığı "ziyaretinde" muhabirlerden biri olarak davet etmesinin sebeplerinden biriydi. Çin rejimi bu gazeteciler aracılığıyla dünyaya toplama kampları söylentisinin ABD önderliğindeki batılı güçler tarafından yapılmakta olan sadece bir sahte propaganda olduğunu söylemesi için davet etmişti.
Ancak, Dr. Jazexhi ve Hindistan, Afganistan, Bangladeş ve Türkiye'den gelen diğer muhabirler, George Orwell'in 1984’ünden günümüzün gerçek bir toplama kampına ve ağır bir insan hakları ihlaline tanık oldular.
Videoda, Xinjiang'a (a.k.a Doğu Türkistan) gitme niyetinin, Uygur toplama kampları konusunda Çin hükümetine karşı Amerikan önderliğindeki uluslararası "propaganda" kanıtları elde etmek olduğunu söylüyor. Ancak tanık olduğu cezaevi benzeri kamplar ve masum Uygur vatandaşlarının kitlesel gözaltına alınmasıydı. Bunun önceden kurgulanmış, orkestra edilmiş bir "ziyaret" olduğunu ve tüm muhabirlerin yalnızca belirlenmiş alanlara girmesine ve belirlenmiş insanlarla röportaj yapmasına izin verildiğini unutmamak gerekir. Bu muhabirler gördükleri için dehşete düşmüşlerse, o zaman şu an Doğu Türkistan'daki (a.k.a. Sincan) Uygurların gerçek durumu ne kadar dehşet verici olabilir?
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.