Amerikan mallarını boykot edeyim derken 869 oyununa gelmeyin
Yabancılar ile ithal edilmiş ürünler de 869'u kullanabilirler. Bu yüzden tek kriter 869 olmamalıdır!
Bu ancak fikir verebilir.
Ürün üzerindeki üretici firma ve main etiketine de bakmak gerekir!
Yandığı örneği dikkatle incelediğinizde gerçeği göreceksiniz!
Özetle tek başına 869 ürünün Türk malı olduğunu göstermiyor.Ürün üzerindeki üretici firma ve main etiketine de bakmak gerekiyor.
Akkalemler'de yer alan Haziran 2005 tarihli bir haberde geçmişte Tüketiciler Birliğin'nin 869 tepkisi de hatırlatıldı:
SİNAN AYGÜN'E 869 TEPKİSİ
Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Şubesi Başkanı Kemal Özer, ATO Başkanı Sinan Aygün'ün açıkladığı 869 ile başlayan barkodun Türk mallarına ait olduğu bilgisinin, tüketiciyi yanıltıcı nitelikte olduğunu savundu. Özer, yaptığı açıklamada, Aygün'ün Türk mallarının şifresinin 869 olduğu ve ülke ekonomisi için barkod numarası 869 ile başlayan ürünlerin alınması gerektiği yönündeki ifadelerinin kısmen doğru olmakla birlikte gerçeği yansıtmadığını belirtti.
Tüketicinin kaliteli ve ucuz zannederek, ithal ürünlere yönelmesi nedeniyle ulusal sanayicinin sıkıntıya girdiğini ifade eden Özer, açıklamasında şunları kaydetti:
'Bu nedenle Sinan Aygün'ün yerli malı satın alınması yönündeki çağrısını olumlu karşılıyor ve destekliyoruz. Ancak, ATO Başkanı Aygün'ün açıkladığı 869 ile başlayan barkodun Türk mallarına ait olduğu bilgisi, tüketiciyi yanıltıcı niteliktedir. Çünkü 869, sadece Türk ürünlerine verilen bir barkod değildir. Yurtdışından barkodsuz, ambalajlı ya da ambalajsız olarak ithal edilen ürünlere de 869 ile başlayan barkod numarası verilebilmektedir. Bu nedenle, (yerli malı satın alıyorum) düşüncesiyle, 869 ile başlayan barkod numarasını esas alan tüketici belki de ithal bir ürünü satın almaktadır.'
869 ile başlayan barkod serisinin zaman içinde değiştirilebileceğini, bu nedenle barkod numaralarına anlam yüklemenin yanlış olduğunu belirten Özer, açıklamasında, yerli ürünleri tercih ederek ulusal sanayiye katkı yapmak isteyen tüketicinin, sadece barkod numarasına bakarak alışveriş yapmasının sorunu çözmediğini vurguladı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.