Amerika Türkiye'nin Gazze yardımından rahatsız oldu
Terörizm ve Mali İstihbarattan Sorumlu Hazine Müsteşarı Brian Nelson, Türkiye'nin Hamas'ın bağış toplama planlarında "öne çıkan" bir ülke olduğunu söyledi. Nelson, İstanbul'da Türk hükümet yetkilileriyle finans ve iş dünyası gruplarıyla yaptığı toplantılarda basın açıklaması gerçekleştirdi. Gazetecilere verdiği demeçte "Türkiye'nin Hamas'a gelecekteki olası terörist saldırılar için fon sağlamaya devam etme ve mali destek bulma yeteneğinden derin endişe duyuyoruz" dedi.
Türkiye Hamas'ı terörist olarak nitelendirmiyor!
"Türkiye çoğu batılı müttefikinin ve bazı Körfez ülkelerinin aksine Hamas'ı terörist bir grup olarak görmüyor ve bazı üyelerine ev sahipliği yapıyor" dedi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hamas'ı "özgürlük savaşçıları" olarak nitelendirmesinden ve son haftalarda Gazze'ye yönelik bombardımanı nedeniyle İsrail'i "terör devleti" olmakla suçlamasından rahatsız oldular.
İsrail'in en yakın müttefiki ABD, 7 Ekim'de başlayan İsrail'in saldırIlarının ardından Hamas'a sağlanan fonları kısıtlama çabaları kapsamında çok sayıda Türk kurum ve kişilere yaptırım uyguladı.
Türkiye'nin Hamas'a bağışlarından rahatsız oldular
Nelson, Türkiye'nin Hamas'a bağışlarından, yatırım portföylerinden, hayır kurumlarının ve kar amacı gütmeyen kuruluşların fon toplamaya yönelik geçmiş çabalarıyla bağlantılı olduğunu söyledi. Türkiye, Hamas'ı meşru görse bile, Hamas'ın yine de iç yasaları ihlal edebileceğini söyledi ancak buna dair somut bir örnek veremedi.
"ABD'nin yaptırımlarına bakılmaksızın Türkiye'nin bu sorunu kendi yerel yasal makamları çerçevesinde çözmesi için yeterli fırsat var" dedi.
Nelson, Türk yetkililerin Hamas'ı terör örgütü olarak kabul etmediğini hatırlattı ve de aynı zamanda Türkiye'nin kara para aklama ve şiddet gibi suçları da finansmanı dahil olmak üzere iç hukuk ihlallerine tolerans göstermediğini de söyledi.
Hamas'a yardım eden ülkeleri sıraladılar
Washington, Hamas'ın yüz milyonlarca dolar değerinde olduğu tahmin edilen yatırım portföyünün Türkiye, Sudan, Cezayir, Birleşik Arap Emirlikleri ve başka yerlerde faaliyet gösteren şirketleri içerdiğini söylüyor.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.