Dolar (USD)
33.98
Euro (EUR)
37.61
Gram Altın
2728.37
BIST 100
9771.16
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ambulansın önünü kesen motorlu magandalar yakalandı

12 Haziran 2024 13:11:50
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan incelemede hasta taşıyan bu ambulansımızın önüne geçen şahısların E.B. ve M. T olduğu tespit edilmiş ve şüpheliler yakalanmıştır." dedi.

Dün saat 15.00 sularında Kadıköy Bostancı yan yolda meydana gelen olayda, motosikletli iki şahıs, siren çalarak ilerleyen belediyeye ait bir hasta nakil ambulansının önünü kesti. Hastayı hastaneye yetiştirmeye çalışan ambulans şoförüyle tartışmaya başlayan iki trafik magandası, "Biz bu ambulansta hasta olduğuna inanmıyoruz" diyerek ambulansın içine bakmak istedi.

Bakanlar tepki gösterdi

Yaşanan skandala tepki gösteren Bakan Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında "İstanbul Kadıköy’de ambulansla hasta taşıyan arkadaşlarımız akıl almaz bir olay yaşadı. Bir motosikletteki iki şahıs ambulansa yol vermemekte direttiler. Hastayı görmek istediler. Sonunda gördüler. İzleyin, bu iki şahısta insanlık göremeyeceksiniz. Yasa peşlerinde." demişti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise Bakan Koca'nın paylaşımını etiketleyerek motorlu magandaların emniyet güçleri tarafından yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan incelemede hasta taşıyan bu ambulansımızın önüne geçen şahısların E.B. ve M. T olduğu tespit edilmiş ve şüpheliler yakalanmıştır.

Trafikte geçiş üstünlüğü olan, can taşıyan ve zamanla yarışan ambulansları engellemeye çalışan olursa, onları yakalayıp adalete teslim edeceğiz.