Dolar (USD)
32.35
Euro (EUR)
34.94
Gram Altın
2304.90
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ambargo kalktı, sevkiyat başladı

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oron, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesinin ardından, ihtiyaç duyulan malzemelerin Gazze'ye girişine izin verilmeye başlandığını söyledi
Ambargo kalktı, sevkiyat başladı
26 Mart 2013 01:00:00
İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oron, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesinin ardından, ihtiyaç duyulan malzemelerin Gazze'ye girişine izin verilmeye başlandığını söyledi

Gazze üzerinde "basit" bir ambargo olduğunu iddia eden İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emira Oron, açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik izlediği ambargo siyasetini değiştirdiğini ve ihtiyaç duyulan malzemelerin Gazze'ye girişine izin vermeye başladığını ifade etti.

Oron, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasında geçen konuşmanın ayrıntıları hakkında bir bilgisi olmadığını belirterek, ikilinin söz konusu telefon görüşmesinde Gazze'ye yönelik ambargonun kalkması yönünde karar aldığını vurguladı.

Oron İsrail'in Türkiye'den özür dilemesi konusunda "Önemli ve olumlu bir adım olmakla beraber, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için yeterli değil. Mavi Marmara olayının ardından asgari düzeye indirilen diplomatik ilişkilerin düzeltilmesi ve diğer konularda uzlaşma sağlanması için her iki tarafın bir takım tavizler vermesi ayrıca Suriye krizi başta olmak üzere bölgedeki sorunların çözümü konusunda daha fazla adımlar atılması gerekiyor" dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı telefon görüşmesinde Mavi Marmara baskını sebebiyle Türk halkından özür dilediği, tazminat ödemeyi ve Gazze dahil Filistin topraklarına sivil halkın kullanacağı malların girişine ilişkin kısıtlamaları kaldırmayı kabul ettiği açıklanmıştı.

Siyonist tahrik

Bir grup Yahudi yerleşimcinin İsrail emniyet güçlerinin koruması altında Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdiği bildirildi. El-Aksa Vakıf ve Kültür Miras Kurumu tarafından yapılan yazılı açıklamada, bir grup Yahudi yerleşimcinin güvenlik güçlerinin koruması altında Mescid-i Aksa avlusuna girerek, özellikle de Mescid-i Ömer'in önünde toplandığı ifade edildi.

Mescid-i Aksa Müdürü Nacih Bekirat, bedeli ne olursa olsun Yahudi yerleşimcilerin keyfi davranmalarına izin vermeyeceklerini söyledi. İsrail ordusu Hamursuz Bayramı dolayısıyla Batı Yaka'yı dün gece yarısından itibaren 48 saat boyunca güvenlik kordonu altına aldığını açıklamıştı.

İsrail, 4 Filistinliyi daha gözaltına aldı

İsrail ordusunun, Batı Yaka'nın farklı kentlerinde düzenlediği operasyonlarda 4 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi. Filistin güvenlik kaynakları, İsrail ordusunun, Nablus kentinin doğusundaki Balata mülteci kampına düzenlediği baskında Ömer Haşşaş ile Kays Ebu Cüneydiyye isimli iki Filistinliyi gözaltına aldığını açıkladı.

Cenin'den Muhammed Ebu el-Heyce, el-Halil'den Ömer Ebu Avde'nin de İsrail ordusu tarafından gözaltına alındığı belirtildi.

İsrail ordusu gözaltılar hakkında açıklama yapmazken, İsrail resmi radyosu, güvenlik güçlerinin Batı Şeria'nın muhtelif bölgelerinde düzenlediği baskınlarda aranan bazı Filistinlilerin gözaltına alındığını bildirdi.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan