Dolar (USD)
34.17
Euro (EUR)
38.18
Gram Altın
2925.71
BIST 100
9777.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​Amaçları Türkiye'yi engellemek

İran'la arka planda dost olan İsrail'in bundan sonraki hedefinin Suriye olacağını vurgulayan Uzmanlar: "Amaçları Lübnan üzerinden işi Suriye'ye sıçratıp Türkiye'nin Suriye'deki harekatlarını durdurmak ve Esad'la görüşmesini engellemek."
​Amaçları Türkiye'yi engellemek
30 Eylül 2024 00:19:30
İran'la arka planda dost olan İsrail'in bundan sonraki hedefinin Suriye olacağını vurgulayan Uzmanlar: "Amaçları Lübnan üzerinden işi Suriye'ye sıçratıp Türkiye'nin Suriye'deki harekatlarını durdurmak ve Esad'la görüşmesini engellemek."

Haber: Özlem Doğan

Küresel terör örgütü İsrail, yaklaşık bir yıldır Gazze’de soykırım yapmaya devam ederken Lübnan’ı da defalarca bombaladı. Saldırı sonrası Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah’ı öldürdüğünü açıklayan İsrail, sapkın dini inançları çerçevesinde işgal ve katliamlarını sürdürüyor. Ortadoğu’da olası bir savaşın ayak sesleri olarak nitelendirilen siyonist barbarlığının en büyük kaynağı ise Amerika. Bölgedeki son durumu Stratejist ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ ve Emekli Tuğgeneral Prof. Dr. Esat Arslan Milat’a değerlendirdi.

Lübnan saldırısı ABD menşeli

Dünya savaşı çıkmasa da o doğrultuda büyük bir risk olduğunu ifade eden Coşkun Başbuğ, “Lübnan, İsrail’den çok Amerika’nın hedefi ve onun yönlendirmesiyle saldırılar sürüyor. Her ne kadar Amerika ağlıyor gibi görünse de durumdan memnun, her türlü desteği de veriyor. Keza son saldırılarda kullanılan bombalar tamamen Amerika menşeli. Çünkü amacı Lübnan üzerinden işi Suriye’ye sıçratıp Türkiye’ye ulaşmak; yani Suriye’deki harekatları durdurup Türkiye’nin Esad’la görüşmesini engellemek” dedi.

whatsapp-image-2024-09-30-at-000755-1_10d5513a72f9a1561162fade9f4e4cea.jpg

İsrail katliamlara devam edecek

İsrail’le İran’ın asla karşı karşıya gelmeyeceğini belirten Başbuğ, “İkisi de arka planda dost, Amerika da bu denklemin içinde yer alıyor. Bu şeytan üçgeni bölgeyi kana buluyor. İsrail İran için, İran da İsrail için ölür. Amerika ve İsrail Suriye’de dolaylı olarak Türkiye ile karşı karşıya gelse de Türkiye’ye kafa tutmayı göze alamaz. Gazze’de de uzun bir süre herhangi bir ateşkes söz konusu olmaz. İsrail kan dökmeye devam edecek” diye konuştu.

whatsapp-image-2024-09-30-at-000755-2_be660951ee246fea0712782da8ac79f0.jpg

Bir sonraki hedefi Suriye

İsrail’in bundan sonraki hedefinin Suriye olacağını kaydeden Prof. Dr. Esat Arslan şöyle konuştu: “İsrail’in Suriye’de hedef seçtiği bölgeler İranî yerleşim bölgeleri olacaktır. Ardından İdlib’e el atarak İsrail ve ABD vahşet ortaklığının, Suriye Milli Ordusuna karşı savaş başlatacaklarını düşünüyorum. Bu savaşı başlatmalarının ilk anından itibaren Türkiye Suriye’ye müdahale ederse Netanyahu yönetimi Türkiye’ye de saldırabilir. Bunu Suriye PKK’sı ve İdlib’deki El Nusra artıklarıyla yapar. İsrail ve ABD İran’dan önce Türkiye’ye müdahale etmek isteyecektir. Çünkü Hamaney’in taziye mesajında öldürülen Nasrallah’ın adı bile geçmedi. Bu yüzden İran’ın herhangi bir derdi yok.”