Dolar (USD)
32.66
Euro (EUR)
35.41
Gram Altın
2511.33
BIST 100
10851.78
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Altan örgütün en etkilisi! Her şeyi planlı yazdı

FETÖ’nün medya yapılanması davasından ceza alan Ahmet Altan’ın tahliye olduktan sonra kaleme aldığı ilk yazıda bahsettiği koğuş arkadaşı Selman’ın Fetullah Gülen’in yeğeni olduğunun ifşa olması örgüt üyelerini birbirine düşürdü. Altan’ın ise ilk yazısına Selman Gülen’i konu etmesi bilinçli bir hareket olarak değerlendirildi.
Altan örgütün en etkilisi! Her şeyi planlı yazdı
18 Kasım 2019 10:27:00
FETÖ’nün medya yapılanması davasından ceza alan Ahmet Altan’ın tahliye olduktan sonra kaleme aldığı ilk yazıda bahsettiği koğuş arkadaşı Selman’ın Fetullah Gülen’in yeğeni olduğunun ifşa olması örgüt üyelerini birbirine düşürdü. Altan’ın ise ilk yazısına Selman Gülen’i konu etmesi bilinçli bir hareket olarak değerlendirildi.

KORAY TAŞDEMİR

FETÖ’nün medya yapılanması davasından ceza alan Ahmet Altan’ın tahliye olduktan sonra yazdığı ilk yazısını bir koğuş arkadaşına ayırdı. Altan’ın yazısına konu ettiği Selman ismindeki kişinin terörist başı Fetullah Gülen’in yeğeni Selman Gülen olduğunun ortaya çıkması örgüt elebaşlarının birbirine düşmesine neden oldu. FETÖ organizasyonu Rumi Forum’un Başkanı Ali Yurtsever’in Altan’ın yazısını paylaşarak Altan’ın Selman diye bahsettiği kişinin FETO’nun yeğeni olduğu ifşa etmesi Ekrem Dumanlı ve Önder Aytaç’ın tepkisine oldu. Yurtsever paylaşımını kaldırsa da Altan’ın ilk yazısına FETO’nun yeğenini konu etmesi manidar bulundu. Bunun bilinçli bir seçim olduğu ifade edilirken Altan’ın Selman diye söz ettiği kişinin kim olduğunu bilmemesinin mümkün olmadığı belirtildi. FETÖ’nün Balyoz kumpası mağduru emekli Askeri Hâkim Albay Ahmet Zeki Üçok, “Ahmet Altan bilinçli olarak bu yazıları yazar” dedi.

Altan ne yazdığını bilir

Üçok, “Ahmet Altan’ın yazısına konu ettiği Selman Gülen’in Fetullah Gülen’in yeğeni olduğunu bilmemesi mümkün değil. Çünkü Fetullahçı terör örgütünün basın yoluyla kamuoyuna yansıtılması için özel kurulan bir gazetenin başındaki isim Ahmet Altan. Dolayısıyla Fetullah Gülen’in yeğeni kimdir, bu örgütün içindeki Ahmet Mehmet hangi pozisyondadır, kimlerin bu örgüt içerisinde hangi yetkileri vardır. Bunları en iyi bilenlerden biridir. Dolayısıyla bu yazıyı bilmeden yazması söz konusu olamaz. Bilinçli olarak bu yazıları yazar” dedi.

Selman Gülen

FETÖ’nün en etkili isimlerinden biri

Üçok, Ahmet Altan’ın Türk hukuk tarihinin en karanlık sürecinde meydana gelen bütün hukuksuzları kendi gazetesinde aklamaya çalışan, 15 Temmuz darbe girişimine giden sürecin tabiri caizse taşlarını döşeyen ve bu amaca hizmet eden biri olduğunu söyledi. Üçok, “Bence Ahmet Altan Fetullahçı Terör Örgütü’nün en etkili ve en önemli isimlerinden biridir” diye konuştu.

Altan’a verilen ceza yanlış

Fetullahçı Terör Örgütü’nün baş yayın organı kapatılan Zaman gazetesinin eski sahibi Alaeddin Kaya’ya anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildiğini hatırlatan Üçok, mahkemenin gerekçesinde gazetenin Balyoz, Ergenekon ve Askeri Casusluk gibi davalarda örgütün talimatları doğrultusunda yayınlar yaptığının yer aldığını dile getirdi. Üçok, “Peki, aynı yayın politikasını daha şiddetli olarak sürdüren Taraf gazetesinin genel yayın yönetmenine ‘örgüt üyesi olmadığı halde örgüte yardım etmek’ gibi bir nedenle az bir cezanın öngörülmesi neden? Bence bu büyük bir yanlıştır. Bu karar FETÖ ile mücadeleye büyük zararlar verecektir. Buna Anayasa Mahkemesi’nin ve Yargıtay’ın dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum.

Gülen’in imajını korumak istiyorlar

Örgüt elemanlarının ve yandaşlarının terör örgütü başı Fetullah Gülen’i bir din adamı ve âlimi gibi gösterme gayreti içinde olduklarını ifade eden Üçok, “Ondan dolayı bu imajına zarar verebilecek her türlü eylemden onu uzak tutmaya çalışırlar, o yüzden de böyle kriminal kişilerinin ismiyle anılmaması gerektiğinden hareketle kızıyorlar” dedi. Üçok, “Dikkat ederseniz terörist başı Fetullah Gülen’le ilgili olarak ABD ve Avrupa’da çıkan yayınlarda ‘sürgündeki din adamı’, ‘eğitici’ ve ‘eğitmen’ gibi ifadelerde imaj oluşturulmaya çalışılıyor. Bu imaja zarar verilebileceği için kızmışlardır” şeklinde konuştu.