Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2324.59
BIST 100
9084.72
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​'Alparslan' doludizgin başladı

TRT 1'in yeni sezondaki en iddialı dizilerinden biri olacak olan ve Sultan Alparslan'ın 1048 – 1071 yılları arasındaki Anadolu'yu fetih sürecinin anlatılacağı "Alparslan: Büyük Selçuklu"nun ilk bölüm izlemesi gerçekleştirildi.
​'Alparslan' doludizgin başladı
09 Kasım 2021 12:08:07
TRT 1'in yeni sezondaki en iddialı dizilerinden biri olacak olan ve Sultan Alparslan'ın 1048 – 1071 yılları arasındaki Anadolu'yu fetih sürecinin anlatılacağı "Alparslan: Büyük Selçuklu"nun ilk bölüm izlemesi gerçekleştirildi.

İlk sezonda “Uyanış: Büyük Selçuklu” ismiyle Selçuklu İmparatorluğu’nun Melikşah döneminin anlatıldığı, ikinci sezonda ise Sultan Alparslan’ın hayatının konu edinileceği, Barış Arduç ve Fahriye Evcen’in başrollerinde bir araya geldiği “Alparslan: Büyük Selçuklu”, TRT 1’de izleyiciyle buluştu. İlk bölüm izlemesi TRT Tepebaşı Stüdyoları’nda gerçekleşen geceye TRT Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, TRT Yönetim Kurulu Üyeleri ile dizinin oyuncularından Barış Arduç, Fahriye Evcen, Mehmet Özgür, Yurdaer Okur, Sarp Levendoğlu, Korel Cezayirli, Gizem Karaca, Erdinç Gülener, Mim Kemal Öke, Olcay Kavuzlu, Rabia Soytürk, Esila Umut, Hakan Şahin, Ayşegül Ünsal, Toprak Sergen, Ogeday Girişken, Metehan Şahiner, Esra Kızıldoğan, Onur Ayçelik ve dizi ekibi katıldı. Dizinin ilk bölümünü tüm ekip birlikte izledi.

Türk tarihinin hikâyesi

Medyada büyük yankı uyandıran dev projenin ilk bölüm izlemesinde konuşan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, “Sultan Alparslan’ın hayatını izleyiciyle buluşturmak, ekranlara taşımak bizler için mesleki bir başarının ötesinde çok daha büyük bir anlam ifade ediyor. Çünkü Sultan Alparslan’ın hikâyesi demek, aslında Türk tarihinin hikâyesi demek. Bir ölüp bin dirilen bir milletin Anadolu’yu yurt kılmak için verdiği mücadelenin hikâyesini ekranlara getirmek. O yüzden bu projeye çok büyük bir önem verdiğimizi ve bu güne kadar titizlikle çalıştığımızı ifade etmek isterim.” dedi.

WhatsApp Image 2021-11-08 at 22.09.51_191b0f094f6aeb570e3b1e76aff6facc.jpeg

Türk dünyasının ortak mirası

Sultan Alparslan’ın Anadolu’yu yurt kılmaya çalışırken tek bir cephede savaşmadığını birçok cephede savaştığını aktaran Sobacı, “Türkiye bugün bağımsızlığına ve egemenliğine müdahalede bulunmak isteyen birçok güce ve güç odağına karşı çok çetin bir mücadele veriyor. Dolayısıyla aslında tarihimizi derinleştiren en önemli unsurun tarihimizde olan bu cesaretimiz, ferasetimiz ve yürüttüğümüz siyaset olduğunu düşünüyorum. Sultan Alparslan Türk dünyasının ortak mirası. Bu projenin aynı zamanda Türk dünyasıyla ortak değerlerimizi de hatırlatacağını umuyoruz.” şeklinde konuştu.

Tarihe yön veren kahraman

Sultan Alparslan’ı canlandırmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Oyuncu Barış Arduç, “Sadece kendi tarihimiz değil, dünya tarihine yön veren çok büyük kahramanların hikâyesini anlatıyoruz. Bize nasip olduğu için de çok gururluyuz. Çok önemli bir kahramandan, bizim için anlam ve önemi çok büyük bir sultandan bahsediyoruz. Böyle bir karakteri canlandırmak herkese nasip olur mu bilmiyorum. O yüzden tekrar söyleyeyim kendimi çok şanslı hissediyorum. Bunun bir sorumluluğu olduğunun bilincindeyim.” açıklamalarında bulundu.

Bu projede olmaktan mutluyum

Uzun bir aradan sonra Akça Hatun rolüyle ekranlara dönen Fahriye Evcen ise “Bu proje ile geri dönmenin mutluluğunu yaşıyorum. Uzun süre bakındım ve biraz seçici davrandım. Bu projeyi aslında sadece Türkiye’ye yapmıyoruz, yurtdışına da yapıyoruz. Dolayısıyla tarihimize dair oralarda da bu işi tanıtmak ve göstermek çok gurur verici. Bu projenin içinde olduğum için gerçekten çok mutluyum.” dedi.

Dekorlar gerçeğinin aynısı

Alparslan’ın fetih serüveninin anlatılacağı dizide yer alan Ani Şehri Vaspurakan Bölgesi’nin, Gazne Devleti’nin ve Büst Şehri’nin dekorları, dizi için gerçeğinin bire bir aynısı olarak hazırlandı. Doğu’nun ve Batı’nın Sultanı, Fethin Babası Sultan Alparslan’ın yolculuğu her pazartesi saat 20.00’de TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşacak.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan