Almanya'da yoksullukta artış
Son açıklanan bir rapor, ülkedeki yoksulluğu yüksek düzeylerde seyrettiğini gözler önüne serdi.
Genç nüfus arasındaki yoksul nüfus oranının da arttığı belirtilerek, Başbakan Olaf Scholz hükümetinden acil çözüm üretmesi istendi.
ardım kuruluşu Paritaetische Wohlfahrtsverband'ın başkanı Ulrich Schneider’in açıkladığı "Yoksulluk Raporu"nda, 2021'de nüfusun yüzde 16,6’u yoksulluk içinde yaşarken, bu oranın 2022'de yüzde 16,8'e yükseldiği belirtildi.
Almanya'da yoksulluğun "yüksek bir seviyede" seyretmeye devam ettiği vurgulanan raporda, yaklaşık 84,4 milyon nüfusa sahip ülkede yoksulların sayısının 2021'e göre yaklaşık 100 bin atarak 2022'de 14,2 milyona ulaştığı aktarıldı.
'Bu zengin ülkede 14,2 milyon insan yoksul olarak kabul ediliyor'
Raporda, yoksulluk oranın 2006'dan beri sürekli yükseldiği belirtilerek şöyle denildi:
Bu zengin ülkede 14,2 milyon insan yoksul olarak kabul ediliyor. 2022'de, 2019'daki pandemi, enerji ve fiyat krizi öncesine göre neredeyse 1 milyon, 2006’ya göre ise 2,7 milyon daha fazla insan yoksulluktan etkilenmiştir.
ARD: Yoksulluk sadece işsizlerin sorunu değil
Alman basını, artmakta olan yoksullukla ilgili gelişmelere geniş yer ayırdı. ARD televizyonu, raporun satır aralarındaki ayrıntılara dikkat çektiği haberinde şöyle dedi:
Brandenburg eyaleti şaşırtıcı derecede iyi durumda: Bavyera ve Baden-Württemberg'in ardından tüm eyaletler arasında en düşük yoksulluk oranına sahip üçüncü eyalet.
Yoksulluk sadece işsizlerin sorunu değil. Emekliler, bekarlar ve düşük gelirli olanlar özellikle etkileniyor. Asgari emekli maaşını da içeren vatandaşlık sigortasına ihtiyacımız var.
Her 5 çocuktan 1'i etkileniyor
Focus adlı yayın organı, "Üzücü: Almanya'da her beş çocuktan biri yoksulluktan etkileniyor" başlıklı haberinde şunları aktardı:
2022'de bu ülkede toplam 14,2 milyon insan yoksuldu. Bu, 2021'deki sayıdan 100 bin daha fazla insan. 2019 pandemi öncesi yılına göre neredeyse 1 milyon daha fazla.
Haberde, en yüksek yoksulluk oranının Bremen'de olduğu kaydedildi.
Rekor seviyeyi gördü
Çocuklar ve gençlerdeki yoksulluk oranın da yüzde 21,8 ile rekor seviye ulaştığı bilgisi paylaşılan raporda, bu oranın tek başına çocuklarını yetiştirenlerde yüzde 43,2 olarak tespit edildiği kaydedildi.
Alman federal hükümetine kararlı bir yoksulluk politikası benimsemesi çağrısında da bulunulan raporda, ülkede yoksulluğu azaltmak için asgari saatlik ücretin 15 euroya yükseltilmesi, daha iyi emeklilik geliri, çocuk bakımının yaygınlaştırılması ve yoksulluğa karşı koruma sağlayan temel bir çocuk sigortası önerildi.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.