Almanya'da şirket iflasları arttı
Almanya'da, ekonomideki durgunluk ve artan faiz maliyetlerinin etkisiyle, eylül ayında iflas eden şirket sayısı yüzde 19,5 arttı.
Almanya Federal İstatistik Ofisinden (Destatis) yapılan açıklamaya göre, eylül ayındaki iflas başvuruları bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 19,5 yükseldi. Ülkede iflaslarda ağustosta ise bir önceki yıla göre yüzde 13,8 artış görülmüştü.
Destatis, iflasların mahkemelerin ilk kararından sonra istatistiklere dahil olduğunu bildirdi.
Ofis, ülkede şirket ve şahıs iflaslarında temmuz ayına ilişkin nihai verilerini de açıkladı. Buna göre, temmuzda iflas eden işletme sayısı Temmuz 2022'ye göre yüzde 37,4 artarak 1.586'ya yükseldi.
- İflas eden şirketler 3,1 milyar avroluk borç bıraktı
Temmuz 2023'de en çok iflas, her 10 bin şirkette 8 vaka ile taşımacılık ve depolama sektöründe görüldü. Bunu her 10 bin şirkette 7,1 vaka ile inşaat sektörü takip etti. Enerji tedarik sektörü ise her 10 bin şirkette 2,4 vaka ile iflasların en az görüldüğü sektör oldu.
Şirketlerin iflas talepleriyle ilgili alacaklılara ödenmesi öngörülen borç ise 3,1milyar avro olarak kaydedildi. Söz konusu borç, Temmuz 2022’de yaklaşık 800 milyon avroydu.
Kurumsal iflaslar dışında 5 bin 668 borçlu da temmuzda iflas başvurusunda bulundu. Söz konusu rakam, 2022'in aynı dönemine kıyasla yüzde 6,9 arttı.
Kovid-19 krizi nedeniyle birçok sektörde önemli iş kayıplar yaşayan Alman ekonomisi, son aylarda da enerji krizi, nitelikli çalışan ve malzeme eksikliği sorunu ve yüksek enflasyondan olumsuz etkileniyor.
Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) para politikası sıkılaştırması da Alman şirketlerinin finansman maliyetlerini artırıyor.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.