Dolar (USD)
32.93
Euro (EUR)
35.22
Gram Altın
2462.66
BIST 100
10754.95
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE
Vakıf katılım web

Almanya'da "Mevlüde Genç Madalyası" Holokost mağduru 102 yaşındaki Friedlaender'e verildi

Almanya'da bu yıl 6'ncısı verilen "Mevlüde Genç Madalyası"nın sahibi, Holokost mağduru olan 102 yaşındaki Margot Friedlaender oldu.
Almanya'da "Mevlüde Genç Madalyası" Holokost mağduru 102 yaşındaki Friedlaender'e verildi
04 Haziran 2024 16:59:05
Almanya'da bu yıl 6'ncısı verilen "Mevlüde Genç Madalyası"nın sahibi, Holokost mağduru olan 102 yaşındaki Margot Friedlaender oldu.

Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Başbakanı Hendrik Wüst, Friedlaender'e ödülünü Berlin'deki Bode Müzesi'nde düzenlenen törenle takdim etti.

Wüst, burada yaptığı konuşmada, Mevlüde Genç'in 30 Ekim 2022'de hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "Onun bugün güçlü uzlaşma seslerine her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var." dedi.

Almanya'da aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisinin (AfD), bir süre önce yaptığı bir toplantıda özellikle göçmenleri sınır dışı etme isteğini dile getirdiğine işaret eden Wüst, "Nefrete cevabımız insan onurunu savunmak olacaktır. Bölünmeye cevabımız birlik ve uzlaşıdır. Mevlüde Genç hayatı boyunca uzlaşmaya kendini adamıştı." diye konuştu.

Wüst, ödülü alan 102 yaşındaki Friedlaender'in de uzlaşma, hoşgörü ve anlayış konusunda rol model olduğunu belirtti.

Friedlaender'in ailesinin Auschwitz'deki Nazi kampında öldürüldüğüne işaret eden Wüst, "Bizler için bu acının ne kadar büyük olduğunu hayal etmek zor." dedi.

Margot Friedlaender'in 88 yaşındayken ABD'ye kaçtığında çok acı çektiğini ve Berlin'e geri döndüğünü anlatan Wüst, "Yaşananların bir daha yaşanmaması için anılarınızı bizimle paylaşıyorsunuz. Peki çağdaş tanıklar olmazsa bunu nasıl hatırlayacağız?" şeklinde konuştu.

Wüst ayrıca Friedlaender'in, "Hristiyan, Müslüman, Yahudi kanı yoktur. Sadece insan kanı var. Hepimiz aynı şeye sahibiz. İnsan olalım." ifadelerini salondaki davetlilere bir kez daha hatırlattı.

Ödülü alan Friedlaender da Mevlüde Genç ile tanışamadığını ancak hedeflerinin aynı olduğunu söyledi.

Mevlüde Genç'in kendi hikayesini gelecek nesillere aktarmak istediğini anlatan Friedlaender, "Onun sözleri ve insanlığa olan sarsılmaz inancını kalplerimizde yaşatacağım. Onun mesajı benimdir. Onun dileği benim dileğimdir." dedi.

Her insanın içinde iyi bir şeyler olduğunu düşündüğünü ifade eden Friedlaender, "Dediğim gibi, hepimiz insanız, hepimiz eşitiz, kardeşiz. İnanın bana, hepimiz bu dünyaya aynı şekilde geldik. Aramızda hiçbir fark yok. Ten renginiz ne olursa olsun, lütfen insan olun. Bu demokrasi ve insanlık için çok önemli." diye konuştu.

Öte yandan törenin sonunda Mevlüde Genç'in torunları Can ve Özlem Genç sahneye çıkarak, Friedlaender'e sarıldı. Duygusal anların yaşandığı törende bazı davetlilerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Hükümeti, 18 Aralık 2018'de, hoşgörü, kültürler arası uzlaşma ve dinlerin barış içinde bir arada yaşamasına yönelik özel hizmetleri dolayısıyla "Mevlüde Genç Madalyası" verilmesini kararlaştırdı.

KRV'de 2019'dan bu yana Mevlüde Genç Madalyası adını taşıyan sertifika ve 10 bin avro değerindeki ödül, barış içinde bir arada yaşamayı savunan ve bu alanda çaba sarf eden kişi ve kuruluşlara veriliyor.

Dünya Haberleri

Dünya haberleri, uluslararası düzeyde meydana gelen olayları, gelişmeleri ve değişiklikleri ele alan haber türüdür. Bu tür haberler, farklı ülkeler arasındaki ilişkileri, uluslararası organizasyonları, küresel ekonomiyi, çevre sorunlarını ve diğer küresel öneme sahip konuları içerir. Dünya haberleri, insanları dünya genelindeki olaylar hakkında bilgilendirirken, küresel perspektif sunarak ulusal sınırların ötesindeki gelişmelere odaklanır. Dünyada yaşanan tüm gelişmeler dünya haberleri kategorisi ile okuyucuya ulaştırılır. Dünya ekonomisi, ulusal ekonomiler arasında karmaşık bir etkileşim ağına sahiptir. Dünya haberleri, küresel finansal piyasaları, ticaret savaşlarını, döviz kurlarını ve diğer ekonomik konuları kapsar.

Dünya Gündeminden Son Dakika Haberleri

Dünya Gündeminden Son Dakika Haberleri" başlığı altında yayınlanan haberler, dünya genelindeki önemli ve güncel olayları içerir. Bu haberler, uluslararası politika, ekonomi, çevre, insan hakları, bilim, teknoloji ve daha birçok konuda çeşitlilik gösterebilir. Dünya gündemini yakından takip edenler, bu tür haberleri sürekli olarak güncel tutar ve önemli gelişmeleri hızlı bir şekilde öğrenmelerini sağlar.

Son dakika haberleri, uluslararası krizler, diplomatik ilişkiler, ticaret anlaşmaları, çevre felaketleri, salgın hastalıklar gibi konuları kapsayabilir. Bu haberler genellikle dünya çapındaki büyük medya kuruluşları veya uluslararası haber ajansları tarafından yayınlanır. Dünya gündemindeki son dakika haberleri, insanların dünya genelinde neler olup bittiğini anlamalarına ve farklı ülkeler arasındaki etkileşimleri takip etmelerine yardımcı olur. Ayrıca, uluslararası toplumun dikkatini çeken veya insanların hayatlarını etkileyen küresel meselelere odaklanır.

Uluslararası İlişkilerdeki Güncel Gelişmeler Milat'ta

Milat Gazetesi, dünya çapında meydana gelen önemli olayları, gelişmeleri ve değişiklikleri güncel bir şekilde takip etmek isteyen herkes için vazgeçilmez bir kaynaktır. Bu haberler, insanların küresel perspektiflerini genişletmelerine ve dünya olaylarına dair bilgi sahibi olmalarına yardımcı olur. Dolayısı ile haberlerin doğru ve güvenilir kaynaktan elde edilmesi de son derece önemlidir. Güncel ve doğru haberin kaynağı için Milatgazetesi.com adresini ziyaret etmeyi unutmayın.