Almanya'da kurulan DAVA oluşumu, AP'de Filistin'in sesi olmak istiyor
Almanya'da yaşayan Türkler öncülüğünde kurulan "Çeşitlilik ve Uyanış için Demokratik İttifak" (Demokratischen Allianz für Vielfalt und Aufbruch - DAVA) adlı siyasi oluşum, Berlin'de Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesi bir miting düzenledi.
DAVA'nın Avrupa Parlamentosu seçimlerinde birinci sıra adayı olan Zingal, burada yaptığı açıklamada, oy kullanmanın son derecede önemli olduğunu belirterek, "Özellikle Filistin'de yaşanan insanlık dramına yönelik açıklamalarımız var. Avrupa Parlamentosu'nda onların sesi olmak istiyoruz. Yani onların sesini orada da duyurmak istiyoruz." dedi.
Zingal, Almanya'daki mevcut partilerin Filistin konusunu AP'de dile getirmediklerini belirterek, "İnsanlarımızın özellikle kültürel hassasiyetlerini, dini hassasiyetlerini ve diğer hassasiyetlerini bizler dile getirmek istiyoruz. Bugüne kadar sistem partilerinde yeterince kendilerini temsil edilmediklerini görenleri biz temsil etmek istiyoruz." diye konuştu.
Almanya genelinde bir liste hazırladıklarına işaret eden Zingal, "Yani Hamburg'dan Münih'e kadar Berlin'den Köln'e kadar her yerde seçim pusulasında aynı isimleri görebileceksiniz. Oy pusulasında 29. sıradayız. Oraya işaret ederlerse vatandaşlarımız bizi seçmiş olacaklar. 13 adayımız var ve bunlar da aynı şekilde Almanya'nın her yerinden kendileri geliyorlar. Doktorlarımız var aramızda, avukatlar var ve çeşitli milletten de mevcut olan arkadaşlarımız var." ifadelerini kullandı.
DAVA'nın kurucu başkanı olan Teyfik Özcan da oluşumlarının Almanya'daki toplum tarafından çok büyük bir kabul gördüğünü gözlemlediklerini söyledi.
Almanya çapında 15 miting ve toplantı düzenlediklerini ifade eden Özcan, "Nereye gidersek büyük bir beklenti var toplum içinde. Türkiye'den işçi göçünden 62 yıl geçmesine rağmen halen bizi şu anda temsil eden bir parti yoktur. Biz bu boşluğu dolduruyoruz." dedi.
Alman medyası ve siyasetçileri tarafından bir kötüleme kampanyasına maruz kaldıklarını vurgulayan Özcan, "Bu kampanya halen devam ediyor. Öyle saçma sapan şeylerle karşı karşıyayız ki. Biz burada Türk toplumunu, Müslüman toplumunu, azınlıklar toplumunu savunuyoruz. Onları temsil ediyoruz." diye konuştu.
Özcan, 30 yıl Alman Sosyal Demokrat Parti'de (SPD) görev aldığına işaret ederek, "SPD'den 30 sene sonra çıkmak mecburiyetinde kaldım. Çünkü artık SPD bizi Türk kökenli olan kişileri temsil etmiyor. Pazar gecesi iyi sonuçlar almayı hedefliyoruz, umutluyuz. İnşallah da en azından bir kişiyi, bir milletvekilimizi parlamentoya göndereceğiz." şeklinde konuştu.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.