Almanya'da geçen yıl aşırı sağ ve Yahudi karşıtı saldırılar yüzde 15 arttı
Aşırı sağ mağdur danışma merkezleri VBRG, 2022'de sağcı, ırkçı ve antisemitizm motivasyonlu şiddetin boyutlarına ilişkin bilançoları yayımladı.
VBRG Başkanı Robert Kusche, Berlin'de yaptığı açıklamada, geçen yıl yaklaşık 2093 aşırı sağcı ve Yahudi karşıtı saldırı kaydedildiğini, bunun da Almanya'da günde 5 kişinin aşırı sağcı saldırıya maruz kaldığı anlamına geldiğini belirtti.
Kusche, 2093 saldırıdan 2871 kişinin etkilendiğini, bunlardan 520'sinin çocuk olduğunu vurguladı.
Robert Kusche, ırkçı eylemler ve şiddetin, özellikle Almanya'nın doğusunda yaygın bir korku ve güvensizlik ortamı yarattığını, saldırıların bir önceki yıla göre yüzde 15 arttığını ifade etti.
Kusche, "Doğu Almanya'da mültecilere yönelik ırkçı eylemler, sığınma evlerine yönelik kundaklamalar ve birçok yerde antisemitizm ve ırkçılığın tahammül edilemez bir şekilde normalleşmesi, çok sayıda kişinin günlük hayatını zorlaştırıyor" dedi.
VBRG Başkanı, Almanya'da ırkçılıkla mücadelenin daha da güç kazanması için Adalet ve İçişleri Bakanlarını yeni düzenlemeler yapmaya çağırdı.
Berlin Ayrımcılıkla Mücadele Yasası Ombudsmanı Avukat Dr. Doris Liebscher de özellikle ırkçı motiflerin çoğu zaman soruşturma makamları ve mahkemeler tarafından fark edilmediği ya da dikkate alınmadığı eleştirisinde bulundu.
Liebscher, emniyet ve yargı alanında yeterli sayıda ırkçılıkla mücadele görevlisi bulunmadığını, bu eksikliğin giderilmesi gerektiğini kaydetti.
Sınır Tanımayan Gençlik Derneği Başkanı Sultana Sediqi de "Çocuklara ve gençlere yönelik ırkçı saldırılar bir yıl içinde iki katına çıktı ve bu, ailelerin günlük yaşamları üzerinde büyük bir etkiye sahip. Aileler çoğu zaman kendilerini hukuk devleti kurumları tarafından terk edilmiş hissediyor." dedi.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.