Almanya'dan skandal karar!
Alman Der Spiegel dergisinin bugünkü sayısındaki haberde, İlhami P. ile ülkenin batısındaki bir kentte yapılan görüşmeye yer verildi. Türk hükümetinin İlhami P'yi 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin elebaşı olarak gördüğü ifade edilen haberde, Türkiye'de savcılığın da İlhami P'yi terör örgütü üyeliği ve vatan hainliğiyle suçladığı kaydedildi.
KARA HARP OKULU KURMAY BAŞKANI
İlhami P'nin uzun süreden bu yana Türk ve Alman hükümetlerini üst seviyede meşgul ettiği aktarılan haberde, Türkiye'nin, İlhami P'nin iade edilmesini talep ettiği ifade edildi. Haberde, Alman makamlarının ise darbecilerin ağır suç işlemiş olsalar bile kolayca Türkiye'ye iade etmeyeceği belirtildi. "İlhami P. ve Türkiye'de darbeci olarak aranan 3 arkadaşına Almanya'da geçici koruma statüsü verildi" ifadesi kullanılan haberde, bu kişilerin Türkiye'ye iadesinin en az 3 yıl için mümkün olmadığı iddia edildi.
Haberde, Alman hükümetinin iltica sürecinde etkisi olmamasına rağmen Türkiye'nin bu kişilere verilen korumayı bilinçli bir provokasyon olarak görebileceği bildirildi.
MADDİ YARDIM ALIYOR
İlhami P'nin Alman devletinden maddi yardım aldığı ve halk eğitim merkezinde Almanca öğrendiği aktarılan haberde, kendisinin mümkün olan en kısa zamanda iş bulmak istediğine değinildi. Haberde, Erzurum'da 1972 yılında doğan İlhami P. ile diğer geçicikoruma verilen 3 kişinin birbirlerine 3 kilometre mesafede bir yerde yaşadığı ifade edildi.
"Alman polisler bana susmamı tavsiye etti" sözleri aktarılan İlhami P'nin 2017'nin ilkbaharında eski yarbay Atakan A, askerler İbrahim Y. ve Hasan E. ile Yunanistan'a kaçtığı, 12 Mayıs'ta Girit'ten sahte pasaportlarla Frankfurt'a giden Agean havayolu şirketine ait uçağa bindiği kaydedildi.
FETÖ mensuplarının Almanya'da kaldıkları mülteci yurtlarının önünde polis araçlarının bekletildiği, Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın da bu kişilere özellikle Türklere asker olduklarını anlatmamaları yönünde uyarıda bulundukları belirten haberde, kendilerine acil durumlar için telefon numaraları verildiği ileri sürüldü.
Alman hükümetinin ise iddialar hakkında Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereği bilgi vermediği aktarıldı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.