Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.16
Gram Altın
2997.06
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Almanya-Türkiye ilişkisi zedelendi!

Afrika ziyareti sırasında Kenya'da Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta ile basının karşısına çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'nın kabul ettiği sözde soykırım tasarısının iki ülke ilişkilerini c iddi anlamda zedeleyeceğini söyledi.
Almanya-Türkiye ilişkisi zedelendi!
03 Haziran 2016 09:27:00
Afrika ziyareti sırasında Kenya'da Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta ile basının karşısına çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'nın kabul ettiği sözde soykırım tasarısının iki ülke ilişkilerini c iddi anlamda zedeleyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için bulunduğu Kenya'da Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda görüştü. Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Kenya Cumhurbaşkanı Kenyatta'nın eşi Margaret Kenyatta da yer aldı.

ALİ ADAKOĞLU / NAİROBİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afrika ziyaretinin ikinci durağı olan Kenya'da Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta ile görüştü. Görüşmenin ardından basının karşısına çıkan Erdoğan, sözde soykırım tasarına sert çıkışlarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alman Federal Meclisinin 1915 olaylarına dair tasarıyı kabulüne ilişkin, "Karar, Almanya-Türkiye ilişkilerini ciddi manada etkileyecek olan bir karardır. Atmamız gereken adımları atacağız." dedi.

Erdoğan, Alman Federal Meclisinin (Bundestag), 1915 olaylarına dair Ermeni iddialarını tanıyan karar tasarısını oy çokluğuyla kabul etmesine ilişkin soruya şöyle cevap verdi: "Alman Parlamentosunun almış olduğu bu karar aslında Almanya-Türkiye ilişkilerini ciddi manada etkileyecek olan bir karardır. Döndükten sonra bunların değerlendirmesini yapacağız ve nasıl bir adım atarız bunları konuşacağız ve ondan sonra da bizim asıl atmamız gereken adımları atacağız."

Büyükelçiyi çağırdık

Gelişmeyi haber alır almaz Başbakan'la bir telefon görüşmesi yaptığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk adımımız bir defa Büyükelçiyi Türkiye'ye çağırmak. Döndükten sonra oturacağız bunların değerlendirmesini yapacağız. Atmamız gereken adımları atacağız" dedi.

Alman parlamentosunun 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanımlamasının ardından Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, İstanbul'a çağrıldı. Daha sonra da Almanya'nın Türkiye'deki büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Merkel'in açıklamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yaptığı saatlerde Almanya Başkanı Merkel de kendi ülke basınının sorularını cevaplandırıyordu. Merkel, Türkiye ile ilişkilerin güçlü ve kapsamlı olduğuna dikkat çekti, "Almanya ve Türkiye'yi birbirine bağlayan çok şey var" diye konuştu.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme