Dolar (USD)
32.60
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2499.10
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Almanya kaynıyor! Ard arda açıklamalar yapıldı

Almanya hükümetinden, Frankfurt'ta Avrupa Merkez Bankası'nı protesto eden göstericilere yönelik art arda açıklamalar geldi.
Almanya kaynıyor! Ard arda açıklamalar yapıldı
19 Mart 2015 10:41:00
Almanya hükümetinden, Frankfurt'ta Avrupa Merkez Bankası'nı protesto eden göstericilere yönelik art arda açıklamalar geldi.
Gezi protestoları sırasında Türk polisini yerden yere vuran Almanya hükümeti Frankfurt'taki eylemler sırasında Alman polisinin şiddetini görmezden gelerek bu kez göstericileri hedefe koydu.
Almanya'da hükümet ve polis sendikası temsilcileri, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB)Frankfurt'ta yeni genel merkez binasının resmi açılışı öncesinde şehrin farklı yerlerinde düzenlenen gösterilere tepki gösterdi.
''EYLEMCİLER SONUÇLARINA KATLANACAK''
Adalet Bakanı Heiko Maas, Twitter'den yaptığı açıklamada, polise karşı şiddetin hiçbir şekilde haklı çıkarılmayacağını söyledi. Olay çıkaranların bunun sonuçlarına katlanmaları gerektiğini belirten Maas, ''Gösteri yapma hakkını istismar edenler, yasaların sertliğini hisseder'' ifadesini kullandı.
HÜKÜMETTEN EYLEMCİLERE KINAMA
Almanya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel, Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble ile Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, göstericilerin şiddet kullanmalarını kınadı ve şiddetin hiçbir şekilde haklı çıkarılamayacağını söyledi.
Avrupa Merkez Bankası'nın Avrupa'nın birliği için çok şey yaptığından dolayı protestoların ''anlayışsızlık'' ve ''entelektüel olarak hatalı hareket'' olduğunu beliren Gabriel, ''Bu mazur görülebilir. Şiddet kullanılması ise affedilemez'' şeklinde konuştu.
''KİMSENİN POLİSİN HAYATINI TEHLİKEYE ATMAYA HAKKI YOK''
Maliye Bakanı Schauble de ''Polis araçlarını yakmak için hiçbir gerekçe yoktur. Özgürlükçü hukuk devletiyiz. Düşüncelerimizi söylemek için yeteri kadar imkanlarımız var. Ancak kimsenin polis ve itfaiye erlerinin bedenlerini ve hayatını tehlikeye atma hakkı yok'' dedi.
''ŞİDDET YANLISI ÇETE, DEVLETE SALDIRIYOR''
Alman Polis Sendikası Başkanı Rainer Wendt de Frankfurt'taki olaylarla şiddetin yeni bir boyuta geldiğini belirtti. ''Kapitalizm eleştirisi bahanesiyle tüm Avrupa ülkelerinden şiddet yanlısı bir çete toplanarak devlete saldırıyor'' diyen Wendt, olaylarda şiddetin yeni bir nitelik kazandığını söyledi.
Blockupy hareketi sözcüsü Hendrik Wester ise polisin bazı göstericilere saldırdığını iddia etti. Gösterilerde çok sayıda protestocunun gözaltına alındığı, birçoğunun da biber gazı, tazyikli su ve cop darbeleri sonucu yaralandığı bildirildi.