Almanya fena karıştı!
Almanya'da yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını ile mücadelede federal hükümetin daha hızlı hareket etmesinin önünün açılması kapsamında enfeksiyon koruma kanununun sertleştirilmesinin Meclis'te görüşüldüğü sırada dışarıda protesto gerçekleştirildi. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği protestoda çok sayıda kişi gözaltına alınırken, kanun kabul edildi.
MECLİS'TE GÖRÜŞMELER SÜRERKEN, DIŞARIDA TANSİYON YÜKSELDİ
Enfeksiyondan korunma yasasının sertleştirilmesine yönelik başkent Berlin'de Federal Meclis'te görüşmelerin devam ettiği sırada Meclis binasının yan tarafındaki tarihi Brandenburg Kapısı'nın önünde protesto gerçekleştirildi. Binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen protesto, İçişleri Bakanlığı tarafından 1 gün önce yasaklanmıştı. Yasağa rağmen protestocular, sabahın erken saatlerinden itibaren Brandenburg Kapısı önünde toplandı. Sakin başlayan protestoya bir süre polis, eylemcilerin maske takmaması ve sosyal mesafe kurallarına uymaması nedeniyle "dağılın" uyarısında bulundu. Uyarılara kulak asılmayınca tomalar devreye girdi ve göstericilere tazyikli su ile müdahale edildi. Zaman zaman eylemcilerle polis arasında arbede yaşanırken, çok sayıda kişi gözaltına alındı. Protestocular, "Halk biziz", "Merkel gitmeli" şeklinde slogan attı. Gösterilerin şiddetini arttırmasına karşı Berlin polisi, ara sokaklarda da ek kuvvet bulundurdu.Protestonun göstericilerin Meclis'in çalışmasını engellemek isteyebileceği, şiddete başvurulabileceği ve yine Meclis'e zorla girmeye çalışabilecekleri endişesiyle yasaklandığı duyurulmuştu. Ağustos ayındaki korona virüs önlemleri karşıtı gösterilerde 400 kişilik bir grup, Meclis binasının merdivenlerine koşarak içeri girmeye çalışmıştı.Hükümet yetkileri, salgının üstesinden gelebilmek için hükümet ile eyaletlerin birlikte hareket etmeleri gerektiğini savunuyor. Covid-19 salgının başlamasından bu yana Almanya'da federal hükümet ile eyaletler arasında sık sık görüş ayrılıkları olmuş ve salgına karşı alınacak önlemlerde tartışmaların uzun sürmesiyle düzenlemeler olması gerekenden geç bir şekilde yürürlüğe koyulabilmişti. Yasanın sertleştirilmesiyle federal hükümetin eli daha da güçleniyor.
YASANIN SERTLEŞTİRİLMESİ BAZI KESİMLERCE "TEMEL HAKLARA MÜDAHALE" OLARAK GÖRÜLÜYOR
Enfeksiyondan korunma yasası, hükümete enfeksiyon riski durumunda kararname çıkarma yetkisi veren yasal bir dayanak içeriyor. Eyalet hükümetleri, bazı siyasetçiler ve bazı hukukçular ise şu anki kapsamlı ve uzun vadeli korona virüs önlemlerini herkesin temel haklarına son derece güçlü bir şekilde müdahale olarak görüyor.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.