Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Habeck'ten Ukrayna'ya "sürpriz" ziyaret
Spiegel dergisinin internet sitesindeki haberinde, aynı zamanda Enerji Bakanı olarak da görev yapan Habeck'in bugün erken saatlerde Kiev'e geldiği belirtildi.
Haberde, Habeck'in, Rusya ile savaş halinde olan Ukrayna'nın yeniden inşası ve enerji alanındaki iş birliği konusunu Ukraynalı yetkililerle ele alacağı bildirildi.
Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanlığı Sözcüsü, ziyareti doğrularken, güvenlik önlemlerini gerekçe göstererek fazla ayrıntı vermedi.
Bu arada, Alman Sanayi Federasyonu (BDI) Başkanı Siegfried Russwurm da ziyarette eşlik ediyor.
Kiev'in en önemli askeri destekçilerinden biri olan Almanya, son olarak Ukrayna'ya 18 Leopard 2 muharebe tankı tedarik etti.
Ukrayna'da enerji sektörü, savaş boyunca defalarca Rusya'nın saldırılarına maruz kalırken, savaş, Rusya ile yakın ekonomik ilişkilerinden vazgeçtikten sonra alternatif enerji ortakları aramaya zorlanan Berlin'de bir enerji politikası revizyonunu da tetiklemişti.
Almanya, Rusya-Ukrayna savaşı öncesi ihtiyacı olan doğal gaz ve kömürün yarısından fazlasını, ham petrolün ise yüzde 34'ünü Rusya'dan ithal ediyordu. Savaş sonrası arz yönlü belirsizlikler ve AB'nin Rus enerji ürünlerine uyguladığı ambargo, Almanya'daki enerji piyasalarında dengesizliklere yol açmıştı.
Almanya, savaş sonrası Moskova'nın Kuzey Akım 1 doğal gaz boru hattı üzerinden gaz akışını durdurma kararının tetiklediği sarmal bir enerji kriziyle karşı karşıya kalırken, Alman hükümeti, AB yaptırımları kapsamında 2023'ten itibaren Rus ham petrolü alımını da tamamen durduracağını açıklamıştı.
Enerji krizi sonrası kömür ve nükleer enerji politikalarını yeniden değerlendiren Almanya, 14 termik santral ünitesini çalıştırırken, 3 üniteyi de acil durumlarda faaliyete hazır konuma getirmişti. Kış mevsiminde olası bir enerji sıkıntısına karşı daha önce kapanması planlanan 3 nükleer santralin acil durum rezervi olarak beklemede tutulmasına karar verilmişti.
Brüksel merkezli düşünce kuruluşu Bruegel'e göre, Almanya, 268,1 milyar avro ile Avrupa ülkeleri arasında enerji krizine karşı en fazla kaynak ayıran ülke oldu. Ülkede enerji krizine karşı mali tedbirlerin milli gelire oranı da yüzde 7,5 olarak gerçekleşmişti.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.