Almanlardan Türk-Yunan ilişkilerine dair ilginç analiz
AlmanBild gazetesi, NATO zirvesinin ardından aylar sonra bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis'in görüşmesini dünyanın gündemine taşıdı. Gazete, bu görüşmenin Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde yeni bir döneme işaret ettiği önemli haber yapısını okuyucularıyla paylaştı.
Gazete, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan'la İyi Dostluğu Yeniden Tesis Etti: Mülteci Krizini Birlikte Durdurabilirler" başlığı altında, Yunanistan ve Türkiye arasında geçmişte yaşanan olumsuz ilişkilerin geride kaldığını ve artık olumlu bir döneme girildiğini vurguladı. NATO zirvesi, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta gerçekleşen bu görüşmenin bu yeni dostluğun resmi bir ifadesi olduğunu belirtti.
"Depremin ardından ilişkiler yeni bir sürece girdi
Türkiye'de 6 Şubat'taki deprem felaketi, Yunanistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin tekrar olumlu bir ivme kazanmasında dönüm noktası olarak değerlendirildi. Haberde, bu felaketin iki ülke arasındaki yeni bir başlangıcı temsil ettiği vurgulanırken, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın, Türkiye'yi ziyaret eden ilk üst düzey Avrupalı yetkili olarak öne çıktığı belirtildi. Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Yunan mevkidaşını kucaklayarak karşılaması, olumlu bir işaret olarak yorumlandı.
Bu yeni dönemin, sadece iki ülkeyi değil, aynı zamanda tüm Avrupa'yı etkilediği vurgulanan haberde, özellikle göçmen krizinin etkisiyle ilişkilerin öneminin arttığı ifade edildi. Artık iki ülke arasındaki olumlu yöndeki değişim, geniş bir coğrafyayı etkileyen önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
İkili ilişkilerdeki gelişmeler gözleri göçmen krizine çevirdi
Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkilerdeki olumlu değişimin göçmen krizinde işbirliği işaretleriyle devam ettiği belirtilen haberde, Meriç sınırında insanların geri alınmasını içeren iyi niyet adımları ve Türk sahil güvenliğinin Yunan ve Avrupa sularına ulaşmadan göçmen teknelerini durdurma çabaları yer alıyor.
Yunan hükümetinin eski ulusal güvenlik danışmanı Alexandros Diakopoulos, verdiği demeçte Türkiye'nin iyi niyetinin çok faydalı olduğunu vurgularken, Yunanistan Avrupa ve Dış Politika Vakfı uzmanı George Tzogopoulos, ilişkilerin pozitif gündemle devam etmesi durumunda Avrupa Birliği (AB) için göçmen kriziyle mücadelede önemli bir adım atılacağını belirtti.
Tzogopoulos, "İki ülkenin ortak bir cephe oluşturması ve AB içinde bu konuyla başa çıkmayı tartışması mümkün olacak" dedi. Bu olumlu gelişmeler, göçmen krizine karşı etkili bir çözüm için umut verici bir adım olarak değerlendiriliyor.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.