Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.16
Gram Altın
2997.06
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Almanlara İncirlik resti!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'nın İncirlik ziyaretinin bu saatten sonra atacakları adımlara bağlı olduğunu söyledi.
Almanlara İncirlik resti!
29 Ağustos 2016 11:57:00
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'nın İncirlik ziyaretinin bu saatten sonra atacakları adımlara bağlı olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders düzenlediği ile ortak basın toplantısında konuştu. Bakan Çavuşoğlu Almanya'nın İncirlik ziyareti ile ilgili gelen soruya, "Eğer Almanya gerekli adımları atarsa biz ziyareti sağlarız. Bizim tarihimizle hadsiz şekilde oynayanların bizim özel bölgelerimizi ziyaret etmesine izin vermeyiz. İncirlik'in durumu bu saatten sonra Almanya'nın atacağı adımlara bağlı." şeklinde cevap verdiHollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders'ın "Hollanda'da yaşayan Türkler, Türkiye'de olanlarla ilgili hassasiyete sahip. Bu tür hissiyatların Hollanda toplumuna taşınmaması gerekiyor." sözlerine tepki gösteren Bakan Çavuşoğlu "Türkiye asla Hollanda'nın İçişlerine karışmak niyetinde olmamıştır. Türkiye'de olanlardan Hollanda'daki Türklerin etkilenmesi ve reaksiyon göstermesi doğaldır. Buna karışamayız ama tabiki kimse hukuk dışına çıkmamalı. Şimdi Avrupa'dakiler Türkiye'nin içişlerine karıştığı zaman bu müdahale olmuyor ama Hollanda'da yaşayan Türklerin doğal tepkisi demokrasiye müdahale oluyor. Bu tamamen saçma." dedi.

İşte o konuşmadan satır başları

"Cerablus'a başlatılan operasyonun amacı DAEŞ'i bölgeden temizlemektir. Küçük bir kuvvetle bile DAEŞ terör örgütü kontrol ettiği bölgeleri terkediyor.Biz yıllardır söylüyoruz. Sadece hava operasyonu yeterli değil. Kara operasyonları ile DAEŞ'i temizleyebiliriz.

HEDEF ARAPLAR DEĞİL, DAEŞ

YPG gittiği yerlerde kendisi gibi düşünmeyen herkesi göçe zorlayarak etnik temizlik yapıyor.Bu operasyondan PKK'nın rahatsız olmasının sebebi de budur. Madem DAEŞ'le mücadele ediyorlar neden DAEŞ'e yapılan operasyondan rahatsız oluyorlar.Bir an önce Fırat'ın doğusuna geçmeli. Mümbiç ve diğer bölgedeki araplar hedef değildir. Tek amaç bu bölgeden DAEŞ'i temizlemek.YPG Fırat'ın doğusuna geçmezse hedef olacaktır.

İNCİRLİK RESTİ

Almanya'nın İncirlik ziyareti bundan sonra atılacak adımlara bağlı. Eğer Almanya gerekli adımları atarsa biz ziyareti sağlarız. Bizim tarihimizle hadsiz şekilde oynayanların bizim özel bölgelerimizi ziyaret etmesine izin vermeyiz. KOANDERS: OLAYLAR HOLLANDA'YA TAŞINMAMALIHollanda'da yaşayan Türkler, Türkiye'de olanlarla ilgili hassasiyete sahip. Bunların farkına varmak çok önemli. Bu tür hissiyatların Hollanda toplumuna taşınmaması gerekiyor. Herhangi bir şekilde karışma olmamalı, barışçıl şekilde bu hissiyatları kabul etmeliyiz.ÇAVUŞOĞLU: TÜRKLERİN REAKSİYON GÖSTERMESİ NORMALTürkiye asla Hollanda'nın İçişlerine karışmak niyetinde olmamıştır. Türkiye'de olanlardan Hollanda'daki Türklerin etkilenmesi ve reaksiyon göstermesi doğaldır. Buna karışamayız ama tabii ki kimse hukuk dışına çıkmamalı. Şimdi Avrupa'dakiler Türkiye'nin içişlerine karıştığı zaman bu müdahale olmuyor ama Hollanda'da yaşayan Türklerin doğal tepkisi demokrasiye müdahale oluyor. Bu tamamen saçma.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme