Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2422.94
BIST 100
9748.06
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Alman medyasından Hakan Fidan yorumu

Hakan Fidan hakkında Alman RND'den yeni bir analiz geldi. Fidan için "Her şeyi bilen adam" ifadelerini kullanan Alman kanal, Dışişleri Bakanı'nın MİT görevindeyken de "gölge dışişleri bakanı" gibi çalıştığını ifade etti.
Alman medyasından Hakan Fidan yorumu
08 Haziran 2023 15:29:04
Hakan Fidan hakkında Alman RND'den yeni bir analiz geldi. Fidan için "Her şeyi bilen adam" ifadelerini kullanan Alman kanal, Dışişleri Bakanı'nın MİT görevindeyken de "gölge dışişleri bakanı" gibi çalıştığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Mayıs seçimlerinden sonra yeni kabinesini kurdu. Yeni kabinede Dışişleri Bakanı görevini Hakan Fidan, Mevlüt Çavuşoğlu'ndan devraldı.

Eski MİT Başkanı yeni Dışişleri Bakanı Hakan Fidan hakkında yabancı basında çok sayıda analiz yer almaya devam ediyor. Son olarak Alman RND'den yeni bir analiz geldi.

Türk siyasetinde kimsenin Hakan Fidan kadar sır bilmediğini yazan RND Fidan ve Erdoğan arasında sıkı bir güven ilişkisi olduğunu yazdı:

'Kimse Fidan kadar sır bilmiyor'

MİT'in başında 13 yıl geçirdikten sonra, neredeyse hiç kimse Fidan kadar çok sır bilmiyor. Bu onu Türkiye'nin en güçlü adamlarından biri yapıyor

'Hakkında çok az şey bilinmiyor'

'Türkiye'de herkes Fidan'ın adını biliyor ama kamuoyu onun hakkında çok az şey biliyor.'

Hakan Fidan başkanlığında MİT operasyonlarının genişletildiğini yazan RND yurtdışındaki teröristlerin hızla yakalandığını yazdı:

Erdoğan'ın danışmanı Türkiye gizli servisinin başına atandı

MİT'ten hükümeti eleştirenler korkuyor. Fidan yönetiminde hizmet, yurtdışındaki faaliyetlerini önemli ölçüde genişletti. Türkiye'nin kuzey Irak, Suriye ve Libya'daki askeri operasyonlarını geniletti. Son yıllarda MİT ajanları, Erdoğan'ın baş düşmanı Fethullah Gülen'in destekçilerini Türkiye'ye getirtti

Gölge Dışişleri bakanı gibiydi'

Dış politikanın Hakan Fidan için yeni bir alan olmadığını yazan RND Fidan'ın "gölge dış işleri bakanı" gibi çalıştığını belirtti.

"Fidan şimdi ilk kez bir bakanlığın başına geçiyor. Ancak dış politika, onun için yeni bir alan değil, tam tersine. Birçok rolde, yıllarca arka planda tüm önemli dış politika kararlarına dahil oldu. Erdoğan'ın "gölge dışişleri bakanı" olarak Türkiye'nin İsrail ve Mısır ile yakınlaşması için gizli görüşmeler hazırladı, Ukrayna ihtilafında arabuluculuk yapmak için Kiev ve Moskova ile yakın temaslar sürdürdü."

"Fidan'ın uluslararası bağlantıları iyi. Washington ve Moskova gibi birçok önemli gezide Erdoğan ve eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na eşlik etti."