Dolar (USD)
32.57
Euro (EUR)
34.88
Gram Altın
2427.87
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Aliyev'den Ermeni devletine ret

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev "Hiçbir zaman Azerbaycan toprağında ikinci Ermeni devleti oluşturulmasına izin vermeyeceğiz' dedi.
Aliyev'den Ermeni devletine ret
11 Nisan 2016 09:58:00
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev "Hiçbir zaman Azerbaycan toprağında ikinci Ermeni devleti oluşturulmasına izin vermeyeceğiz' dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in başkanlığında Bakanlar Kurulu toplandı. Bakanlar Kurulu şiddetli çatışmalarda hayatını kaybeden Azerbaycan askerlerinin anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

"GEREKLİ CEVAP VERİLDİ"Cumhurbaşkanı Aliyev, oturumun açılış konuşmasında "Bu ayın başında cephe hattında çıkan çatışmalarda Ermenilere gerekli cevap verildi ve askeri mevzilerimiz daha da güçlendi" dedi.

Aliyev, yaşanan kanlı çatışmaların Ermenistan'ın işgalci siyasetini devam ettirdiğini, barışı istemediğini ve müzakereler sürecini bozmaya çalıştığını bir daha gösterdiğini bildirdi.

"İKİNCİ ERMENİ DEVLETİNE İZİN VERMEYECEĞİZ""Hiçbir zaman Azerbaycan toprağında ikinci Ermeni devleti oluşturulmasına izin vermeyeceğiz. Kanlı çatışmalarından sonra uluslararası kamuoyu rahatsızlığını ifade etti. AGİT Minsk Grubu, AGİT Minsk Grubu Eş başkanı olan ülkeler barış görüşmelerine devam edilmesine ve sorunun barışçıl yollarla çözülmesinden yana" ifadelerini kullanan Aliyev,

"Biz de bunu istiyoruz. Defalarca bu sorunun barışçıl, siyasi yolla çözülmesi gerektiğini söyledik. Bugün de görüşmeler sürecini destekliyoruz ve umuyoruz ki, bu görüşmeler bir sonuca varacaktır. Çözüm aslında çok basit. Ermeniler işgal edilmiş topraklardan çıkmalı, Azerbaycan vatandaşları kendi topraklarına dönmelidir. Ondan sonra bölge barış ve güven içinde olur" açıklamasını yaptı.