Dolar (USD)
33.98
Euro (EUR)
37.61
Gram Altın
2728.37
BIST 100
9771.16
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ali Koç'tan Zaha'yı unutturmak için ilginç hamle

Galatasaray'dan yılın transfer çalımını yiyen Ali Koç Başkanlığındaki Fenerbahçe, Sarı Kırmızılı ekibin göz bebeğini alarak cevap vermek istiyor.
Ali Koç'tan Zaha'yı unutturmak için ilginç hamle
25 Temmuz 2023 10:57:52
Galatasaray'dan yılın transfer çalımını yiyen Ali Koç Başkanlığındaki Fenerbahçe, Sarı Kırmızılı ekibin göz bebeğini alarak cevap vermek istiyor.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, iki aydır transferini bitirmek için uğraş verdiği wilfried zaha transferini ezeli rakibine kaptırırken hem rakibinin eline güçlü bir koz verdi hemde kendi taraftarının yoğun eleştirilerine maruz kaldı. Galatasaray'ın bu hamlesine karşılık verme isteyen Ali Koç gemileri yaktı.

Başkan Ali Koç, geçen sezon Galatasaray'da etkili bir performans ortaya koyarak taraftarın gönlünde yer edinen Kosova'lı yıldız oyuncu Milot Rashica'yı transfer ederek ezeli rakibinden initkam almak hemde takımına etkili ve mücadeleci bir dinomo kazandırkmak istiyor.

Bu doğrultuda harekete geçen Ali Koç, Kosovalı yıldız futbolcu Milot Rashica'nın tapusunu elinde bulunduran Norwich City ile temaslara başladı.

Fenerbahçe, Norwich City'e Milot Rashica'yı kadrosuna katmak için 8 milyon Euro'luk cazip bir teklif sundu.

Ali Koç yönetimi, geçen sezon Galatasaray'da kiralık olarak forma giyen ve bonservisi Norwich City'de olan Kosovalı kanat oyuncusu için girişimlerini hızlandırdı. Sportif Direktör Mario Branco, 27 yaşındaki sağ kanadın bonservisi için İngiliz kulübüne 8 milyon Euro artı başarı bonusları içeren bir teklif sundu.

image-8_3fe6702530d09399b400268430dbd0b5.jpg

İlk temaslar olumlu geçti

Rashica’nın temsilcisinin de sarı- lacivertli yöneticiler ile bir araya geldiği ve görüşmenin olumlu geçtiği öğrenildi.

Galatasaray'da Zaniolo, Zaha, Bakambu, Kerem gibi isimlerle forma rekabetine gireceği için Kosovalı yıldızın Fenerbahçe'ye sıcak baktığı belirtiliyor. Norwich, bonuslar içeren teklifi kabul ederse Kanarya, Rashica ile masaya oturacak.

Sarı-lacivertlilerin, İngiltere Premier Ligi deneyimli kanat oyuncusuna 3 yıllık kontrat önermeyi planladığı belirtiliyor.

Geçen sezon Galatasaray'da 30 maçta forma giyen Milot Rashica, 6 gol, 7 asistlik performans sergiledi.

Milot Rashica, Kosovalı milli futbolcu olup forvet pozisyonunda görev yapmaktadır. Kariyerine KF Vushtrria kulübünde başlayan Rashica, daha sonra Hollanda'da Vitesse ve Bundesliga'da Werder Bremen formaları giymiştir. Şu an ise Premier Lig'de Norwich City'de oynamaktadır.

Kulüp kariyerine Vitesse ile adım atan Rashica, Eredivisie'de önemli performanslar sergilemiştir. Ayrıca Vitesse'nin 2017'de AZ Alkmaar'a karşı kazandığı KNVB Beker finalinde oynamış ve kulübünü tarihinde ilk kez şampiyonluğa taşımıştır.

Sonrasında Bundesliga takımlarından Werder Bremen'e transfer olan Rashica, burada da etkili oyununu sürdürmüştür. Norwich City'e katılmadan önce Werder Bremen'de önemli maçlarda forma giymiştir.

Premier Lig'e yükselen Norwich City'e transfer olduktan sonra, takımının maçlarında da etkili performanslar sergilemiştir. Premier Lig'de attığı golle Kosovalı bir futbolcu olarak tarihe geçmiştir.

Ayrıca, Rashica 2022-2023 sezonunda Süper Lig kulüplerinden Galatasaray'a kiralık olarak transfer olmuş ve burada da önemli katkılar sağlayarak takımıyla şampiyonluk yaşamıştır.

Milli takım kariyerine başlangıçta Arnavutluk için forma giyse de daha sonra Kosova milli takımını tercih etmiştir. Kosova milli takımında önemli maçlarda forma giymiş ve ülkesini temsil etmiştir.