Aksaray'da sahipsiz köpeklerin ısırdığı kişi hastaneye kaldırıldı
Son yıllarda çığrından çıkan ve Türkiye’nin en ciddi meselelerinden biri olan başıboş köpek sorunu, bir yandan saldırılar nedeniyle ölüm ve yaralanmalara neden olurken diğer taraftan kist hidatik, kuduz gibi ölümcül hastalıklara yol açıyor.
Sorunun büyüklüğü resmi rakamlarla da açıkça gözler önüne seriliyor. Bunun bir örneği Aksaray'da yaşandı
Aksaray'da sahipsiz köpeklerin ısırdığı kişi yaralandı.
İki köpek saldırdı
Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde işten evine dönen Gökhan Kemal Bozlak'a (35), sahipsiz iki köpek saldırdı.
Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Bozlak'ın, bağırarak yardım istemesi üzerine, çevredekiler köpekleri uzaklaştırdı.
İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.
Tedavi altına alındı
Bozlak, sağlık ekiplerince Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.
Türkiye'de kuduzdan ölümler başladı
Türkiye'de son bir yılda kuduz virüsü sebebiyle iki kişi öldü. Geçtiğimiz Kasım ayında Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde köpeklerin ısırdığı 10 yaşındaki çocuk kuduz sebebiyle vefat etmişti. Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde kuduz köpeğin saldırısına uğrayan genç mimar Lütfü Seray, tedavi gördüğü hastanede iki gün önce öldüi
Kaymakamlık, olayın tespitinin vatandaşları uyarmıştı:
“İlçemizde KUDUZ vakasından dolayı bir vatandaşımız tedavi görmekte olup, yapılan araştırmada köpek saldırısı nedeniyle bazı büyükbaş hayvanlarda da kuduz vakasına rastlanılmıştır. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu toplanmış olup konuyla ilgili tedbirler alınmıştır.
Bu kapsamda; söz konusu yerlerde karantina uygulamaları yapılmıştır. Ayrıca Belediyemiz, Sağlık Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Müdürlüğünce gerekli çalışmalara başlanmıştır. Bununla birlikte şüpheli durumların derhal yetkili mercilere bildirilmesi ve herhangi bir vakada ivedilikle sağlık kuruluşuna müracaat edilmesi gerekmektedir”.
Kuduz Hastalığı Nedir?
Kuduz, enfekte hayvanların tükürüğünden, yani salyasından insanlara yayılan ölümcül bir virüstür. Kuduz virüsü genellikle ısırma yoluyla diğer canlılara bulaşır.
Ülkemizde kuduza yakalanma ve bulaştırma olasılığı en yüksek türler arasında at, eşek, inek, keçi, kedi, ve köpek gibi evcil hayvanlar ile ayı, çakal, domuz, kirpi, kokarca, köstebek, kurt, tilki, sansar, yarasa gibi yabani hayvanlar bulunur.
Kuduz hastalığı erken müdahale edilmesi zorunlu bir hastalıktır. Kuduz belirtileri ve semptomlarının görülmeye başlandığı hemen her vakada hastalık bireyin ölümüne neden olur. Bu nedenle, kuduza yakalanma riski ile karşı karşıya kalan her bireyin korunmak için kuduz aşısı yaptırması zorunludur.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.