Aksaray’a 5 yılda 4 dönemlik hizmet
SABRİ GÜLTEKİN
Kapadokya’nın 10 bin yıllık kültür ve tarih şehri Aksaray, Anadolu’nun parlayan yıldızı olmaya devam ediyor. 1142’de Selçuklu hakimiyetine giren Aksaray’dan tarihi İpek Yolu geçerken, bu dönemde çok sayıda Türk İslâm eseri inşa edilmiş. 2. Kılıçarslan zamanında Aksaray’a saray, medrese, zaviye ve kervansaraylar yapılmış. Bu dönemde yapılan Sultanhanı, İpek Yolu üzerindeki en büyük kervansaray olma özelliğiyle bölgenin en önemli eserleri arasında yerini almış.
Sulçukluların ardından İlhanlı, Danişmentli ve Karamanoğulları hakimiyetinde kalan Aksaray’ı 1470 yılında İshak Paşa, Fatih Sultan Mehmed’in emriyle halkın bir bölümünü İstanbul’a nakletmiş. İstanbul’un Türkleşip İslâmlaşma sürecinde iskanda değerlendirilmiş olan Aksaray halkı, bugün pek çoğu İstanbul’un Fatih semti sınırları içinde kalan Aksaray, Cağaloğlu, Laleli, Sofular, yerleştirilmişler. İskana gidenler yerleştikleri yerlere Aksaray’daki mahalle isimlerini vermişler.
“Şerefü’l mekân bi’l mekîn”
10 bin yıllık geçmişi olan Aksaray vilayeti bize Karamanoğlu, Selçuklu ve Osmanlı’nın mirası. Her karışında tarihi hissettiren ve manevî iklimi ile yol gösteren bir belde. “Şerefü’l mekân bi’l mekîn” yani mekânlar değerini şerefini orada ikamet edenlerden alır. Aksaray, ilim ve salih insanların diyarı. Sinesinde Somuncu Baba gibi binlerce alimi barındıran berzah yurdu. “Bize gece gündüz olmaz” düsturuyla çalışıp, yolları ve gönülleri aydınlatanların şehri.
Aksaray’ın çehresi değişti
30 Mart 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’den Aksaray Belediye Başkanı seçilen Haluk Şahin Yazgı, 5 yılda Aksaray’da “Memleket İşi, Gönül İşi” diyerek birçok projeye imza attı. Hayata geçirilen marka projeler ile diğer belediyeler tarafından örnek alındı. Şehre vizyon katan projelerin birer birer bitirilmesiyle Aksaray’ın çehresi değişti.
Herkesin ve her kesimin başkanı
Eğitimden sağlığa, tarımdan enerjiye, orman ve su işlerinden toplu konuta, sinemadan kültür sanata dev yatırımlar yapıldı. Vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda birçok sosyal, sanatsal, sportif ve eğitsel faaliyetlerin yapılacağı projeler Aksaray'da vatandaşların hizmetine sunuldu. Yapımı devam eden projelerin tamamlanması ile Aksaray bölgede marka şehir haline geldi.
Aksaray Üniversitesi’nin açılmasıyla birlikte eğitim seferberliğindeki yerini alan kent, 2023’te hizmete girmesi planlanan Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Niğde hızlı tren projesiyle daha bir önem kazandı.
Marka şehir olma yolunda önemli hizmetlere imza atan, halkıyla gönül bağı kuran Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, herkesin ve her kesimin başkanı olmayı başarmanın mutluluğunu yaşadı. İçme suyu projelerinden 800 yıllık tarihi yeniden canlandıracak 2. Kılıçarslan Hamamı’nın restorasyonuna, müze ve müzik akademisinin hayata geçirilmesinden kültür ve sanat merkezine, bilgi evlerinden kitap konaklarına, “Aşkın Sırrı: Somuncu Baba” filminden Aksaray Kitap Günlerine, şehrin yitik hazinelerini gün yüzüne çıkaran yayınlardan sportif faaliyetlere kadar birçok alanda hayalleri zorlayacak projeler gerçekleştirildi.
“İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın”
Yazgı, “‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ düsturuyla hareket edip, şehrin büyük oranda trafik, altyapı, toplu ulaşım, otopark, sanayi tesisi, tarihi yapıların restorasyonu, sosyal yaşam alanı, park, yol, içme suyu, halk pazarı, kütüphane gibi problemlerini çözerek halkın hizmetine sunduk. Anadolu’nun parlayan yıldızı Aksaray’ın geleceğini düşünülerek daha yaşanabilir bir şehir oluşturmak, onu bir ayrıcalıklar beldesi haline getirmek için spor, eğitim, kültür-sanat faaliyetleri, tarihi miras çalışmaları, fiziki yatırımlarla hizmetlerimizi gerçekleştirdik ve çalışmalarımıza ilk günkü aşkla devam ettik. Hizmet bayrağını onurlu bir şekilde Evren Dinçer kardeşime devretmenin huzurunu yaşıyorum” dedi.
Hizmetlere teşekkür ziyaretleri sürüyor
Görevde bulunduğu dönemde 4 dönemde yapılacak hizmetleri 5 yıla sığdıran Başkan Yazgı, görev süresinin sona yaklaşması dolayısı ile kendisine hizmetlerinden dolayı teşekkür ziyaretinde bulunan Vali Ali Mantı’ya, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ’a, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök’e, Madeni Sanatkarlar ve Tamirciler Esnaf Odası Başkanı Murat Tekin ve yönetimlerine teşekkür etti.
HALUK ŞAHİN YAZGI KİMDİR?..
10 Şubat 1976 yılında doğan ve ilk, orta, lise eğitimini Aksaray'da tamamlayan Haluk Şahin Yazgı, 1994 yılında girdiği Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden 1999 yılında mezun oldu. AK Parti’yle birlikte siyasete giren ve belediyeciliği, “Samimiyet, ihlâs ve gayretle çalışmayı gerektiren uzun soluklu bir yolculuk” olarak tarif eden Yazgı, 2014 yılından bu yana Aksaray Belediye Başkanlığı görevini yürütüyor.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.