Dolar (USD)
34.24
Euro (EUR)
37.22
Gram Altın
2990.80
BIST 100
8859.81
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

AKOM'dan İstanbul için uyarı!

AKOM'dan yapılan açıklamada, İstanbul'da yeni hafta boyunca sıcaklığın 33-36 derece aralığında seyretmesi bekleniyor. Uzmanlar, zorunlu haller dışında dışarı çıkılmaması için de uyarıyor.
AKOM'dan İstanbul için uyarı!
17 Temmuz 2024 09:24:13
AKOM'dan yapılan açıklamada, İstanbul'da yeni hafta boyunca sıcaklığın 33-36 derece aralığında seyretmesi bekleniyor. Uzmanlar, zorunlu haller dışında dışarı çıkılmaması için de uyarıyor.

Haber: Zülal Ceylan

Türkiye genelinde etkili olan sıcak hava dalgasının bir süre daha devam edeceği bildirildi.

Hem AKOM hem de Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılarda, sıcaklıkların 30 dereceyi aşacağı belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre; ülke genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu havanın hakim olacağı, Marmara'nın güneydoğusu, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Afyonkarahisar çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği ifade edildi.

Yurt genelinde mevsim normallerinin 3-7 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının artarak devam etmesi öngörülüyor.

AKOM'dan uyarı

AKOM'dan yapılan açıklamada, İstanbul'da yeni hafta boyunca sıcaklığın 33-36 derece aralığında seyretmesinin, rüzgarın ise poyraz (kuzey-doğu) yönünden çoğunlukla orta kuvvette, aralıklarla sert şekilde esmesinin beklendiği belirtildi.

Özellikle güneşin dik açıyla geldiği 10.00 ila 16.00 saatleri arasında dışarıda fazla zaman geçirilmemesi, bol sıvı tüketilmesi, mevsim koşullarına uygun, ince ve pamuklu kıyafetler tercih edilmesi uyarısı yapılan açıklamada, başta yaşlılar, hamileler, çocuklar, astım ve kalp yetmezliği gibi rahatsızlıkları olanların, sağlıkları açısından aşırı sıcağın etkili olduğu öğle saatlerinde güneşli ortamda bulunmamaları tavsiye edildi.

Açıklamada, İstanbul'da hava sıcaklığının 28 Temmuz'a kadar mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde seyredeceğinin tahmin edildiği aktarıldı.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme