Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.50
Gram Altın
2496.56
BIST 100
9548.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Akdeniz Anemisiyle mücadele anlatılıyor

Akdeniz Anemisiyle mücadele anlatılıyor
13 Kasım 2013 11:54:00

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği (HATODER ) halkı bilinçlendirmek için tanıtım filmi ve broşür dağıtıyor. Medicalpark Özel Göztepe Hastanesi sponsorluğunda talasemiyle (Akdeniz anemisi) mücadele için tanıtım kampanyası başlatan dernek, İskenderun Çay Mahallesi Atatürk parkında bilgilendirme masası kurdu.

Dernek Genel Sekreteri Esen Vural, talaseminin kalıtsal bir kan hastalığı olduğunu Hatay, Adana ve Mersin'de sıklıkla görüldüğünü dile getirdi. Üç haftada 9 ilçe gezdiklerini ifade eden Vural, 33 gün boyunca Hatay'ın her tarafını ziyaret ederek halkı bilinçlendireceklerini vurguladı.

HATODER kayıtlarına göre İskenderun'da 445 talasemi hastası olduğunu, önlem alınmadığı takdirde bu sayının her geçen gün artabileceğini kaydeden Vural, yeni evlenecek çiftlere de kan testi yaptırmaları konusunda uyarıda bulundu. Vural sözlerine şöyle devam etti: "Yaptığımız anketlere göre halkımız talasemi konusunda yeterli bilgiye sahip değil, ne kadar çok insana ulaşırsak bu hastalığa karşı savaşımız o kadar büyür."

Talaseminin önlenebilir bir hastalık olduğunu ifade eden Vural, "Halkımıza her türlü desteği vermeye hazırız, sağlıklı nesilleri yetiştirmek bizim elimizde. Hastalıkları tedavi etmek pahalı ve zor önlemek ucuz ve kolaydır." diye konuştu.