Dolar (USD)
34.19
Euro (EUR)
37.06
Gram Altın
2979.18
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Akbelen görüşmesinde karar net: Reddedildi

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP listelerinden seçilen milletvekillerinin sunduğu "Muğla'nın Milas ilçesi İkizköy Mevkiindeki Akbelen Ormanında yaşanan olaylar hakkında genel görüşme yapılması" önergesi kabul edilmedi.
Akbelen görüşmesinde karar net: Reddedildi
08 Ağustos 2023 18:32:19
TBMM Genel Kurulu'nda, CHP listelerinden seçilen milletvekillerinin sunduğu "Muğla'nın Milas ilçesi İkizköy Mevkiindeki Akbelen Ormanında yaşanan olaylar hakkında genel görüşme yapılması" önergesi kabul edilmedi.

Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen'deki maden sahasının görüşülmek üzere Meclis Genel Kurulu olağanüstü toplandı.

Toplantının başkanlığını Meclis Başkanvekili Celal Adan yaptı. Elektronik yoklama sonucunda toplantı yeter sayısının sağlandığını belirten Adan, Genel Kurul'un başladığını açıkladı.

Genel Kurul'da genel görüşme önergesinin okunmasının ardından Saadet Partisi Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Bülent Kaya söz aldı. Kaya, Meclis'teki oturma düzeninin 6 partiye göre ayarlanmasının ardından görüşmelere geçilmesini talep etti.

Oylama ile reddedildi

Meclis Başkanvekili Celal Adan, toplantının olağanüstü bir toplantı olduğunu hatırlatarak, genel görüşme önergesinin görüşülmeden başka bir konunun ele alınamayacağını vurguladı. Adan, konunun Meclis Başkanı'nın bilgisi dahilinde olduğunu ve çözüm için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Genel Kurul'da yoklama yapıldı. AK Parti ve MHP milletvekilleri yoklama sırasında Genel Kurul'a katıldı. Toplantı yeter sayısının sağlanmasının ardından görüşmelere geçildi.

Müzakerelerin sonrasında muhalefet tarafından verilen genel görüşme önergesi yapılan oylama ile reddedildi.

thumbsbcb5390ab536b8940ecd60e18a3c947c84_b531338cb36eff4d2c987f6ad50b81df.jpg

Meclis tatile girdi

Meclis Genel Kurulu, verilen önergelerin reddedilmesi sonucu TBMM'nin çalışmalarına devam etmeme kararı aldı ve bir kez daha 1 Ekim'e kadar çalışmalara ara verdi.

Toplantıda, CHP'nin önergesiyle Muğla'nın Milas ilçesi Akbelen mevkisindeki maden sahasındaki çalışmaların genel görüşmesi ele alınacak.

Müzakerelerin sonunda, genel görüşme açılıp açılmamasına işaretle oylama yoluyla karar verilecek. Oylamaya katılanların salt çoğunluğunun sağlanması halinde (151'den az olmamak kaydıyla), genel görüşme açılacak.

Genel görüşme yapılacak gün ise Danışma Kurulu tarafından belirlenecek. Bu genel görüşme için belirlenecek gün, en az 2 gün en fazla 7 gün olacak şekilde özel gündem olarak tespit edilecek.

thumbsbca007eba4bf4b63f2cc5596a0e58eb6fa_2b568e3306aa30556bf611425ca93bcf.jpg

'Biz 1 Ekim'e kadar her toplantıda buradayız'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin gündeminin çok yoğun olduğunu belirterek, "Muhalefet unsurları her zaman olağanüstü toplantıya çağırabilecek bir gündem bulabilirler. Biz 1 Ekim'e kadar her toplantıda buradayız." dedi.

Bahçeli, Meclis kulisinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TBMM Genel Kurulunun iki hafta önce de olağanüstü toplandığının hatırlatılması üzerine Bahçeli, "Türkiye'nin gündemi çok yoğun. Muhalefet unsurları her zaman olağanüstü toplantıya çağırabilecek bir gündem bulabilirler. Biz 1 Ekim'e kadar her toplantıda buradayız." diye konuştu.

Devlet Bahçeli, "Daha toplanacağız herhalde" ifadesine ise "Evet, inşallah." karşılığını verdi.

CHP'li başkan şirketi önce batırdı sonra belediyeyle destekledi

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme