Akaryakıt istasyonları büyük iş yaptı!
Haber: Fırat İpek
Türkiye, 6 Şubat sabahı tarihin gördüğü en büyük deprem felaketlerinden birine uyandı. Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem yaklaşık 13.5 milyon kişinin yaşadığı 10 ili etkiledi. Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis'i etkileyen depremler, şehirleri yerle bir ederken 40 binden fazla insanımız vefat etti, 100 binden fazla kişi de yaralandı.
Binlerce araç bölgeye gidip geldi
Bu büyük depremin ardından tüm Türkiye ilk andan itibaren seferber olurken, özellikle tırların olduğu binlerce araç bölgeye gidip gelmeye başladı. Yardım tırları malzemeleri bırakıp geri dönerken, deprem bölgesinde daha rahat hareket edebilen pick up model araçlar, otomobiller ve motosikletler her türlü destek için orada faaliyette kaldı. Bu araçlara enkaz çalışmalarında kullanılan iş makineleride dahil.
Akaryakıt istasyonları ayakta kaldı
Bilumum ihtiyaçlar için kullanılan jeneratörleri de eklersek tüm bu motorlu araçların çalışması ve hareket edebilmesi için fosil yakıt olmazsa olmazdı. Bu noktada deprem bölgesindeki çalışmaların ve yardım faaliyetlerinin aksamaması için akaryakıt istasyonlarının faaliyette olması hayati bir öneme sahipti. Nitekim, 10 ilde çok ciddi yıkım olsa da basit bir düzenekle inşa edilen benzin istasyonlarının çoğu, marketleriyle birlikte ayakta kaldı.
İhtiyaçların da giderilmesine olanak sağladı
Tüm bu motorlu araçların gidip gelmesi, bölgede faaliyet göstermesi ve enerji ihtiyacı için yakıt temin etmenin yanı sıra akaryakıt istasyonları, arama kurtarma ekiplerinden gönüllülere, şoförlerden depremzedelere kadar insanların ‘ihtiyaç’larının da giderilmesine olanak sağladı. Deprem bölgesinde olan istasyonlar sabahları hayırseverlerin bıraktığı simitlerle birlikte çay ikramında da bulundu. Ayrıca Türkiye’de 12 binden fazla akaryakıt istasyonu var.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.