Dolar (USD)
34.20
Euro (EUR)
37.09
Gram Altın
2980.56
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

'Akademisyen çifte saldırı' iddiaları yalan çıktı

Malatya Emniyet Müdürlüğü, "akademisyen çifte saldırı girişimi" iddialarına ilişkin açıklama yaptı.
'Akademisyen çifte saldırı' iddiaları yalan çıktı
23 Temmuz 2024 12:10:52
Malatya Emniyet Müdürlüğü, "akademisyen çifte saldırı girişimi" iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Dün akşam saatlerinde "Malatya'da Bor ile İHA'lara Özel Savunma Sistemi Geliştiren Akademisyen Çifte Saldırı Girişimi" başlığıyla yayımlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Akademisyen M.T. ve Y.T. çiftine trafikte yapılan sıkıştırma, medyada bir suikast girişimi olarak lanse edildi ancak durumun farklı olduğu öğrenildi.

M.T. ve Y.T. çiftinin 2021 yılında "kayısıdan roket yakıtı ürettik" dediği, ancak bu yakıtın ortaya çıkmadığı, daha sonra "yengeç kabuğundan radyasyon kalkanı ürettiklerini" söyledikleri ancak bunun da kanıtlanmadığı belirtildi. En son, SİHA'ları lazer silahlarından koruyacak kompozit bir madde geliştirdiklerini iddia eden çift, bir vatandaşı yatırım için ikna etti. Ancak, parasını alamayan vatandaşın, çiftin peşine takip amaçlı birilerini taktığı ve olayın medyaya "Bor ile İHA'lara Özel Savunma Sistemi Geliştiren Akademisyen Çifte Saldırı Girişimi Engellendi" olarak yansıdığı ortaya çıktı.

Malatya Emniyet Müdürlüğü konuyla ilgili bir açıklama yaparak, bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerin hatırlatmasını yaptı. Emniyet açıklamasında, 21 Temmuz'da Yeşilyurt ilçesi Yakınca Mahallesi'nde meydana gelen maddi hasarlı kazada, müşteki M.T'nin aracıyla seyir halindeyken araç sürücüsünün ani manevrayla şerit değiştirerek kazaya sebebiyet verdiği ve akabinde kısa süreli bir tartışma yaşandığı belirtildi.

Devriye görevi yürüten trafik ekiplerinin müdahalesi sırasında, şüpheli şahıslar olay yerinden kaçmaya çalıştı. Takip sonucu yakalanan şüphelilerden A.L.E.'nin 1,46 promil alkollü olduğu ve uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma suçundan arandığı tespit edildi. Araç sürücüsünün yanında bulunan B.Ç.'nin ise eski bir sözleşmeli askeri personel olduğu ve hakkında şikayet bulunmaması nedeniyle herhangi bir işlem yapılmadığı bildirildi. A.L.E. isimli şahıs, gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme